Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
15 Aug

Zoekfietstocht landbouwleerpad

Locatie: Glabbeek

Nu het landbouwleerpad in Glabbeek een opfrisbeurt heeft gekregen, nodigt de plaatselijke Landelijke Gilde iedereen uit om het per fiets te komen ontdekken.

Vlaanderen heeft een rijk aanbod aan landbouwleerpaden. Hun doel is om buurtbewoners en toeristen op een recreatieve manier te laten kennismaken met de hedendaagse landbouwbedrijven uit de omgeving. De borden zijn zowel gericht op scholen uit de buurt als op fietsers en wandelaars die de bedrijven passeren en even tijd maken om stil te staan bij de landbouwactiviteiten uit de streek. Het landbouwleerpad is 20 km lang en kronkelt langs de mooie natuur in Glabbeek. Een opfrisbeurt was welkom, want de bewegwijzering was niet meer actueel en op sommige plaatsen zelfs niet meer aanwezig. De gemeente kreeg een subsidie vanuit de overheid om het pad in zijn eer te herstellen.

De Landelijke Gilde van Glabbeek nodigt iedereen uit op maandag 15 augustus om het vernieuwde pad met de fiets te komen verkennen. Inschrijven kan vanaf 14:00 aan zaal De Glazuur in Glabbeek. Vanaf 17:00 kan je aanschuiven aan de barbecue. 

Heb je de smaak te pakken? Bekijk hier welke andere landbouwleerpaden Vlaanderen voor jou in petto heeft.