Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
28 Maa

Voorjaars planten(ruil)beurs

Locatie: Sint-Lievens-Houtem

 

Naar jaarlijkse gewoonte kunnen tuinliefhebbers op Paasmaandag in Sint-Lievens-Houtem een planten(ruil)beurs bezoeken, die intussen is uitgegroeid tot een van de grootste in Vlaanderen. De standhouders zijn geen professionele kwekers maar hobbytuinders, die vaak overschotten uit hun tuin verkopen (aan interessante prijzen!) en eerder zeldzame planten en bloemen, die je niet in gewone tuincentra vindt. Bovendien kan je op elke stand planten ruilen, dus breng zeker wat ruilmateriaal mee. Behalve vaste planten, struiken, eenjarigen en zelfs kamerplanten aan interessante prijzen, vind je er advies over standplaats, hoogte, bloeitijd en -kleur. De standhouders beschikken immers over de beste van alle kennis: die gebasseerd op eigen ervaring.

Naast de gewone koop- en ruilstanden zijn opnieuw enkele informatieve standhouders aanwezig: Oxfam-Wereldwinkel, VELT, de Oostvlaamse Imkersvereniging, de Vlaamse Vaste Plantenvereniging, Natuurpunt en de gemeentelijke compostmeesters.

De beurs is te bezoeken van 10:00 tot 18:00. Wie geïnteresseerd is in exclusieve planten en rariteiten komt best 's morgens, want die gaan het snelst van de hand. 

 

Prijs: 3 euro, kinderen tot 14 jaar en inwoners van Sint-Lievens-Houtem gratis

Adres: Zaal Sint-Michaël, Kloosterstraat, Sint-Lievens-Houtem

Meer info: www.plantenruilbeurs.be