Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Boekentip (+ wedstrijd): Kook het seizoen

Foto: Wout Hendrickx/Velt

 

Hoe mooi is het dat elk seizoen zijn specifieke groenten en fruit heeft. Een winter zonder spruitjes is echt geen winter. En zo’n frisse sappige komkommer brengt toch meteen de zomer binnen. Maar het is wel niet altijd eenvoudig om voldoende variatie in je groentegerechten te brengen, en we grijpen vaak terug naar de klassieke recepten. Om je daarbij te helpen, brengt Velt nu Kook het seizoen uit.

Velt-medewerkster en kok Leentje Speybroeck gaat in het boek echt aan de slag met de groenten die de verschillende seizoenen bieden. Voor elk seizoen koos Leentje vier typische groenten en een stuk fruit. Vanuit die vertrekbasis en met een handige identiteitskaart per product toont ze hoe je op een andere manier met groenten/vruchten en seizoenen kunt omgaan. De recepten bieden inspiratie om aan de slag te gaan met de vele andere seizoensgroenten en -vruchten. Als toemaatje fantaseert ze voor elk seizoen op een toepasselijk thema, zoals een groentebarbecue in de zomer of onkruid op je bord in de lente.

Het boek brengt je snelle, lekkere en voedzame gerechten met lokale ingrediënten, ideaal voor de dagelijkse keuken. En de foto’s geven de karakteristieke kleuren en geuren van elk seizoen prachtig weer.

Zin om in je keuken in de seizoenen te duiken?

Het boek Kook het seizoen telt 192 bladzijden en is vanaf nu onder meer te koop via de webshop van Velt. Velt-leden betalen er 27 euro, en niet-leden de boekhandelsprijs van 32,5 euro.

Win een exemplaar

Veldverkenners kreeg van partner Velt een exemplaar om weg te geven bij een wedstrijd. Waag je kans, ten laatste op woensdag 28 november.

Lees nog artikels met volgende tags

koken, groenten
Aangemaakt op 14:00 15/11/2018 Laatst aangepast op 12:47 01/02/2019