Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Zomers recept: zalmpapillot met Spéciale Belge Ale en gerookt paardenvlees

Terwijl iedereen nog nageniet van de bevroren room met oude kriek, is Myriam (hap-en-tap.blogspot.be) al druk in de weer met een pak hoeveboter en gerookt paardenvlees. Haar volgende gerecht: papillot van zalm met Spécial Belge Ale op de barbecue.

 

zalm-ingredienten-bis.jpg

 

“Het geheim van dit gerecht, en van álle gerechten die ik maak, is de kwaliteit van de ingrediënten. Het feit dat ik hoeveboter gebruik bijvoorbeeld, maakt het verschil. Ik schrik er dan ook niet voor terug om het hele land te doorkruisen op zoek naar ‘pure’ producten. Van die producten waarin je de passie van de producent smaakt”, geeft ze toe. “En als je eenmaal die producten gevonden hebt, komt de inspiratie voor het koken vanzelf. In het begin is experimenteren in de keuken wat angstaanjagend, maar hoe vaker je kookt, hoe zelfverzekerder je wordt, en hoe geslaagder je experimenten zijn.” Een bewering die door haar collega-foodbloggers meteen wordt beaamd...

 

hoeveboter-tris-half.jpgspeciale-belge-tris-half.jpg

 

Het recept 'Zalmpapillot met Spéciale Belge Ale en gerookt paardenvlees' vind je hier.

Smakelijk!

In de rubriek 'Zomers recept' trekt Veldverkenners met enkele foodbloggers en VLAM naar een mooie wilde tuin, om er te koken, proeven, luieren,... Het resultaat: 10 zomerse gerechten met streekproducten. Elke week krijg je van ons één verslag en recept gepresenteerd. Deze week: Zalmpapillot met Spéciale Belge Ale en gerookt paardenvlees. Volgende week: Flensjes met Postelkaas, Vlaamse gedroogde hesp, tomatensalsa met Hasseltse jenever.  

Lees nog artikels met volgende tags

zomers recept, zalm, hoeveboter, streekproduct, vlees, vis
Aangemaakt op 16:34 27/08/2013 Laatst aangepast op 10:46 03/09/2013