Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Zomers recept: papillot met fruit en cuberdons

Na de tortilla en de koude groentethee, is het tijd voor wat zoets. Myriam Minne van hap-en-tap.blogspot.be weet daar gelukkig raad mee. Met wat zomers fruit, verse cuberdons, een beetje limoensap en een hete barbecue, tovert zij een dessert op tafel waarvoor iedereen bezwijkt. Heerlijk! En zo eenvoudig. Het zurige van het fruit en het zoete van de cuberdons… onovertroffen. “Het ideale toetje voor een barbecuefeest”, weet Myriam. “Je kan de papillotten op voorhand klaarmaken en pas op het moment zelf op de barbecue leggen, terwijl iedereen gezellig rond het vuur staat. Dat werkt bovendien entertainend. Want iedereen is natuurlijk nieuwsgierig: Wat zit er in de papillot? Hoe zal het smaken?” 

 

Papillot_bbq-tris.jpg

 

Net als haar collega-bloggers begint Myriam bij het bereiden meteen te fantaseren over andere gerechten en combinaties. “De volgende keer serveer ik er nog een bolletje citroensabayon of yoghurtijs bij. Zo’n fris accent maakt het volgens mij nóg beter. Met ‘neuzekes’ kan je alle kanten op, zolang je het fris houdt. Dit combineren met zoet vanille-ijs bijvoorbeeld, zou te veel van het goede zijn.” Myriam houdt nochtans van zoet. Dat is haar ding. “En dat van mijn man en kinderen. Als ik een dessert wil maken, moet ik mijn ingrediënten verstoppen. Mijn cuberdons bijvoorbeeld zouden anders ineens uit de kast ‘verdwenen’ zijn (lacht).”

 

Cuberdons-tris.jpg

 

Het recept papillot van cuberdons en zomers fruit vind je hier.

Smakelijk!

In de rubriek 'Zomers recept' trekt Veldverkenners met enkele foodbloggers en VLAM naar een mooie wilde tuin, om er te koken, proeven, luieren,... Het resultaat: 10 zomerse gerechten met streekproducten. Elke week krijg je van ons één verslag en recept gepresenteerd. Deze week: Papillot met fruit en cuberdons ('neuzekes'). Volgende week: Gefrituurde sprot met geitenkaastartaar.

Lees nog artikels met volgende tags

streekproduct, recept, fruit
Aangemaakt op 12:31 09/07/2013 Laatst aangepast op 12:28 22/07/2013