Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Zomers recept: koude tomatenthee

Koude groentethee. Daar had niemand van het gezelschap al van gehoord. Koude groentesoep, ja. Lekker trouwens! Maar koude thee, neen. Foodie Jo Van Caenegem moest dus wel met een erg straf theetje op de proppen komen, om de foodbloggers en hun gevolg te overtuigen. “Ik heb het recept nochtans niet zelf uitgevonden. En het is heel eenvoudig. Gewoon wat groenten koken, kruiden, zeven en koelen.” Is het dan niet te flauw van smaak? “Helemaal niet, en de balletjes met filet d’Anvers en garnalen zorgen voor een verrassend, zilt accent.” Maar is het ook lekker? “Dat laat ik aan mijn publiek over (lacht).”

 

garnaalballetjes-bis-half.jpgwitte-wijn-tris-half.jpg

 

Dat publiek lust het wel, zo blijkt. Eerst wat aarzelend, maar daarna vol overtuiging wordt de theekan aan tafel doorgegeven. En de balletjes, die hebben als aperitiefhapje zonder soep óók veel succes. Zeker gecombineerd met een glas appel-perenwijn. Nog zo’n drankje waarvoor Jo het gezelschap eerst warm moet maken. De mannen toch. Maar ook dit met succes. Een volledig geslaagd experiment dus!

Het recept koude tomatenthee met filet d’ Anvers en garnaalballetjes vind je hier.

Smakelijk!

In de rubriek 'Zomers recept' trekt Veldverkenners met enkele foodbloggers en VLAM naar een mooie wilde tuin, om er te koken, proeven, luieren,... Het resultaat: 10 zomerse gerechten met streekproducten. Elke week krijg je van ons één verslag en recept gepresenteerd. Deze week: Koude tomatenthee. Volgende week: Papillot met fruit en cuberdons ('neuzekes').

Lees nog artikels met volgende tags

tomaat, recept, vlees, garnaal, streekproduct
Aangemaakt op 11:43 02/07/2013 Laatst aangepast op 14:10 17/07/2013