Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Weekendtip: Pit in Gentse Floraliënhal

Als echte Veldverkenner moet je in het weekend van 12 tot 14 oktober zeker eens langsgaan op Pit, een nieuwe beurs rond lekker eten, eigen kweek en korte keten in de Floraliënhal in het Gentse Citadelpark. “Een feest voor alle zintuigen”, volgens de organisatoren. “Ontdekken, kijken, leren, voelen, proeven en zelf doen.”

Als we de lijst van de ruim 60 standhouders overlopen, dan overdrijven de organisatoren inderdaad niet: Wyckie’s pickles & spices, Minitree, Stokerij Van Damme, struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte, Belgische Saffraan, Chocolaterie Vermeire, De Beverse Kaasmakerij, De Wilde Brouwers, Kriket krekelrepen, IJshoeve De Boey … Op deze en nog heel wat andere standen, ook van organisaties als KVLV of Voedselteams en overheidsinstanties, krijg je een compleet beeld van wat ‘korte keten’ inhoudt en waar je terechtkunt voor duurzame land- en tuinbouwproducten.

Daarnaast zijn er verschillende lezingen en kun je via tal van workshops en demonstraties ook al doende leren. Een kleine greep uit het programma: workshop insectenhotels, zelf natuurlijke limonades maken, kleinfruit kweken in potten en bakken, zaadbommen, huishoudproducten en beewraps maken, groendaken en tuinieren op je dag, thuiscomposteren in een notendop …

De catering tijdens de beurs wordt verzorgd door het Steunpunt Korte Keten, uiteraard exclusief met korteketenproducten.

Alle informatie vind je op de website en de Facebookpagina van Pit.   

PS Hier en daar zul je ook onze boekjes spotten. Nog een extra reden om langs te gaan op Pit, al vinden we niet dat je met zo’n aantrekkelijk programma nog een extra reden nodig hebt. ;-)
 

Lees nog artikels met volgende tags

Pit, beurs, korte keten, duurzaamheid
Aangemaakt op 15:57 10/10/2018 Laatst aangepast op 11:06 13/12/2018