Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Weekendtip: LINDA + Film Food Festival in Genk

Beeld: MARTA

 

 

Na MARTA in Antwerpen is er nu ook LINDA in Limburg. Op vraag van C-Mine ontwikkelde vzw Ondergrond voor Limburg een boerenmarkt die net als MARTA kleinschalige landbouwers, ambachtslui en levensgenieters met elkaar in contact brengt. Zaterdag 7 november vindt de eerste editie plaats, tijdens het Film Food Festival in Genk.

 

 

Lokale producten voor de lokale consument

LINDA is een boerenmarkt voor stadsbewoners op zoek naar verse, lokale producten die met liefde werden gecreëerd. Net als bij MARTA werden de standhouders daartoe zorgvuldig geselecteerd: lokale boeren met passie voor hun product, streekproducenten die eer halen uit hun ambacht en koks die zich door dit alles graag laten inspireren. 

 

marta1-tris.png

Beeld: MARTA

 

 

Banden smeden

Bedoeling is dat de standhouders behalve hun consumenten ook elkaar leren kennen – echt leren kennen – zodat ze elkaars enthousiasme prikkelen en hopelijk zelfs nieuwe banden worden gesmeed. Een voorbeeld van dit magische LINDA-effect: boerderij Belgische Saffraan en jeneverstokerij Wissels hebben samen een saffraanjenever ontwikkeld, genaamd De Rode van Morkhove. En die zal uiteraard te proeven zijn op LINDA. 

 

marta3-tris.png

Beeld: MARTA

 

 

Niets gaat verloren

Behalve lokaal en ambachtelijk, staat het principe ‘no waste’ centraal. Alle voedsel dat aanwezig is op LINDA, wordt verkocht of bereid om ter plaatse te consumeren. Ook zogenaamde reststromen. Bovendien wordt bij de opbouw van de markt zo veel mogelijk recuperatiemateriaal gebruikt, en is het verpakkingsmateriaal recycleerbaar. 

linda-facebookbanner-tris.png

Meer info over LINDA vind je op haar Facebookpagina.

 

 

Food Film Festival

LINDA maakt deel uit van het Food Film Festival dat dit weekend door Zebracinema en Cultuurplatform Design wordt georganiseerd. Vrijdag 6 en zaterdag 7 november kan je in C-mine crib in Genk terecht voor verrassende culinaire documentaires, workshops en masterclasses. Vier thema’s staan daarbij centraal: champignons, bijen(houderij), viskweek en mijnwater.

Vrijdag wordt het festival afgetrapt met twee kinderworkshops en een film + diner (helaas volzet). Zaterdag staat een masterclass voor mensen met toekomstplannen in de voedingssector op het programma, een lezing over kweekvis, een workshop imkerij voor kinderen, een workshop champignons kweken en cocktails shaken voor volwassenen, en ten slotte drie films, die alle drie afgesloten worden met een proeverij. Doorlopend worden bovendien allerlei kortfilms getoond, en kan je rustig lekkers proeven en kopen op LINDA (vanaf 13:00).

 

Adres: C-mine crib, Evence Coppéelaan 91, 3600 Genk, zie routebeschrijving

Meer info en inschrijven: zebracinema.cultuurplatform.be

Lees nog artikels met volgende tags

tip, LINDA, MARTA, boerenmarkt, Film Food Festival
Aangemaakt op 11:59 05/11/2015 Laatst aangepast op 12:20 05/11/2015