Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Weekendtip: 5 last minute bloesemactiviteiten

Beeld: Kitigan - shutterstock.com

 

Heb je ’t gezien? De bloesemmeter van Toerisme Sint-Truiden kleurt roze en wit: zowel de peren- als kersen- als appelbomen staan in bloei. Dat betekent dat de bloesemfeesten in Haspengouw volop aan de gang zijn. Wacht niet langer om een uitstapje te plannen, want de peren- en kersenbomen zijn al bijna uitgebloeid. Nu is eigenlijk je laatste kans om dit jaar de bloesems te bewonderen. Daarom selecteerden wij 5 bloesemactiviteiten voor dit weekend:

 

fruitmeten-sint-truiden-tris.png

Beeld: bloesemmeter Sint-Truiden

 

 

1. Proeftocht Haspengouw – te voet

Vrijdag kan je je benen losgooien tijdens een exclusieve en begeleide bloesemwandeling van ongeveer 10 km, met onderweg een bezoek aan de brouwerij en stokerij van Wilderen. De wandeling wordt elke eerste vrijdag van de maanden mei tot en met september georganiseerd. Vertrek om 14:00 aan het station van Sint-Truiden (Stationsplein)

Prijs: 8 euro (inclusief proevertje)

Reserveren en meer info: , 011 70 18 18

 

 

2. Vuurpottennocturne

Zowel vrijdag 1 mei als zaterdag 2 mei kan jij op Fruitbedrijf Jacobs nog terecht voor een vuurpottennocturne. Je wandelt in de boomgaard bij valavond tussen de vuurpotten en luistert naar oude en nieuwe fruitverhalen. Onderweg krijg je lekkere hapjes en drankjes voorgeschoteld en na de wandeling een warme kop soep (inclusief). De Wandeling begint om 19:30.

Prijs: 8 euro, kinderen tot 12 jaar gratis

Adres: Fruitbedrijf Jacobs, Heide 114, 3800 Sint-Truiden, 011 59 24 64, , www.jacobsfruit.be

Reserveren (snel!) en meer info: , 011 70 18 18

 

vuurpotnocturne_detail-tris.jpg

Beeld: VRT, Lies Willaert

 

 

3. Stroopstokerij van Vrolingen

In de stroopstokerij van Vrolingen wordt al sinds 1843 op ambachtelijke wijze stroop geproduceerd. Zonder bewaarmiddelen, kleurstoffen, extra suiker of smaakstoffen. Een bezoek is gratis mogelijk, maar wel na afspraak. In het winkeltje kan je zonder afspraak terecht, zaterdag tussen 09:00 en 12:00.

Adres: Steenweg op Vrolingen 45, 3830 Wellen, 0472 57 17 65, , www.stroopvanvrolingen.be

 

 

4. Fruitjeneverstokerij van Wilderen

Alleen al omwille van de ligging – te midden van uitgestrekte fruitboomgaarden in het Truiense streekdorpje Wilderen – is de alcoholstokerij een bezoekje waard. Bovendien kan je elke zaterdag, zondag en feestdag een rondleiding volgen, om 15:00. De zelfgebrouwen bieren en -gestookte jenevers proef je op het mooie terras of in de schuur.

Prijs: 6 euro (inclusief bier en postkaart)

Adres: Wilderenlaan 8, 3800 Sint-Truiden, 011 58 06 80, , www.brouwerijwilderen.be

Reserveren: niet nodig

 

haspengouw-picknick-tris.jpg

Beeld: Toerisme Limburg, Kristien Wintmolders

 

 

5. Haspengouwse picknick

Nog op de site van de stokerij van Wilderen kan je een Haspengouwse picknick nuttigen. De mand bevat hopkaas, worst, paté enzovoort, confituur, speculoos en honing, koffie, thee, flesjes Vruchtenkorf en stokerijbrood. Eten doe je om 13:00 (stipt).

Bestellen en meer info: picknickinhaspengouw.be, 0477 43 62 94

 

 

Tip: Op bloesemfeesten-haspengouw.be kan je heel eenvoudig je weekend plannen. Je vult in wanneer je beschikbaar bent en wat je interesses zijn, en de internettool geeft je een gedetailleerd activiteitenvoorstel. Zeker doen! 

Lees nog artikels met volgende tags

tip, bloesemfeesten, Haspengouw, fruit, boomgaard
Aangemaakt op 12:41 30/04/2015 Laatst aangepast op 12:42 30/04/2015