Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Webtip: MijnTuin.org 2.0

Beeld: unplash

 

Goed nieuws voor de online tuinliefhebber. Twee grote webspelers op vlak van tuinieren hebben hun krachten gebundeld. De informatieve tuinwebsite Groen.net werd overgenomen door MijnTuin.org. Het vernieuwde MijnTuin.org is daarmee de grootste website voor tuiniers in Vlaanderen en Nederland. Hoog tijd voor Veldverkenners om die webstek eens te bezoeken.

 

 

Het begin

Mijntuin.org is een relatief nieuwe speler op de markt. In 2010 werd de site opgericht als interactieve community voor tuiniers, maar slechts vijf jaar later telt die community al ruim 77.000 geregistreerde tuiniers, goed voor 16 miljoen m² tuin en 1,3 miljoen planten. Daarenboven telt de website meer dan 15.000 plantenfiches en hebben de organisatoren een bloeiende zadenbib ontwikkeld. En zelfs daar bleef het niet bij. Behalve een website heeft MijnTuin.org twee mobiele apps: Plantifier en Planticare – apps waarmee je op basis van een foto planten respectievelijk plantenziektes kan laten herkennen. In totaal werden in de Plantifier zo al 125.000 foto’s opgeladen – om maar even het succes ervan te duiden.

Ondanks het feit dat MijnTuin.org dus nog niet lang bestaat, heeft het al een stevige reputatie in Nederlandstalig Vlaanderen en Nederland opgebouwd. Groen.net bestaat iets langer, sinds 2000, maar moet qua populariteit niet onderdoen voor zijn jongere partner. Groen.net geldt immers als Nederlandstalige referentie op vlak van gratis tuininfo. Gezien beide websites complementaire diensten aanbieden en op vraag van verschillende lezers, werd dit jaar overgegaan tot een fusie.

 

tuin1-tris.png

Beeld: unsplash

 

 

MijnTuin.org 2.0

Dankzij die fusie zal MijnTuin.org voortaan zowel een forum bieden aan tuiniers om hun passie te delen als informatie en tips bevatten voor beginnende en ervaren tuiniers. Zo zal de website bestaan uit drie pijlers:

  • MijnTuin.org, de community: met tuinvragen, plantenfiches, foto’s, blogs, recepten en wedstrijden.
  • Tuininfo: met informatieve artikels, filmpjes en tuintips van experts over tuinaanleg, -onderhoud, plantenziekten en schade, een agenda met tuinevents en een overzicht van tuincentra, kwekers en tuinaanleggers. 
  • Webshop: met tuinier- en gerelateerde producten, zoals voederhuisjes, kerstbomen en zelfs een servies van Pascale Naessens. 

 

 

Plantifier 

Wij zijn grote fan van de Plantifier van MijnTuin.org. Je laadt een foto op van een plant die je niet kent (alleen tuinplanten, geen kamerplanten), waarna de leden van MijnTuin.org samen op zoek gaan naar de soort. Als er discussie is, wordt het antwoord bepaald op basis van het aantal stemmen per optie. De app is beschikbaar in Google Play en de App Store, maar je kan de inzendingen en antwoorden ook bekijken op de website.

 

 

Planticare

Ook Planticare is bijzonder. Op basis van de maand waarin of de plantensoort en het plantendeel waarop het zich voordoet, wordt een probleem geïdentificeerd. Bovendien worden tips gegeven om ze in de toekomst te vermijden.

 

 

MijnTuin.tv

Behalve de eigen leden komen experts veelvuldig aan het woord op MijnTuin.org, met name in de video’s. Je krijgt er tips over leivormen, nachtvorst, buxus stekken, fruitbomen snoeien, enzovoort. Maar kijk en luister vooral zelf ;).  

 

tuin2-tris.png

Beeld: unsplash

 

 

Meer info: www.mijntuin.org

Lees nog artikels met volgende tags

tip, web, MijnTuin.org, groen.net, tuinieren, tuin
Aangemaakt op 16:14 02/12/2015 Laatst aangepast op 11:55 23/12/2015