Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
20 Sep

Voedseloverschottenmarkt + sterren(straat)banket

Locatie: Kortrijk

 

Tijdens autoloze zondag kan je in Kortrijk genieten van een sterrenbanket en inspiratiemarkt met en over voedseloverschotten:

Tussen 12:00 en 17:30 kan je op het marktje aan de Broeltorens kennismaken met organisaties uit verschillende schakels van de voedselketen, die elk op hun manier iets proberen te ondernemen tegen voedselverlies. Je kan er bijvoorbeeld bier proeven op basis van restjes oud brood. 't Is eens iets anders... 

Van 12:00 tot 14:00 kan je er bovendien gratis (!) aanschuiven aan het straatbanket. Onder deskundig toezicht van sterrenchef Matthieu Beudaert (Table d’Amis) bereiden de leerlingen van hotelschool RHIZO zo'n 2.000 vegetarische maaltijden op basis van voedseloverschotten. De provincie, de stad en OCMW Kortrijk lieten zich hiervoor inspireren door het beruchte 'Feeding the 5000'. Alleen wordt het dus 'Feeding the 2000'. Maar alles moet op!

In de namiddag (vanaf 16:00) kan je bovendien nog van een dessert genieten. Opnieuw op basis van voedseloverschotten, maar dit keer bereid door de leerlingen van KTA Kortrijk, onder begeleiding van sterrenchef Guy Van Cauteren. 

 

Tip: neem je eigen bord + bestek mee. En kom met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer, want zondag is het centrum van Kortrijk autovrij. 

 

Meer info: Eddy Moerenhout, 050 40 33 27, , www.kortrijk.be/veroverdestraat