Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Denk-pistes

[VIDEO] Bio-Planet teelt eigen basilicum, maar wel verticaal

Een verticale boerderij, het is eens wat anders. "In twee lagen boven elkaar groeien hier basilicumplantjes", zegt Fabrice Gobbato, algemeen directeur van Okay en Bio-Planet. Hier, dat is het distributiecentrum van Colruyt Group in Halle. "Daardoor kunnen we besparen op het transport, alles vertrekt gewoon rechtstreeks van onze 'verticale akker' naar onze winkels."

Vanaf 4 maart kunnen Bio-Planetklanten de basilicumplantjes terugvinden onder het huismerk Boni Selection. “Hoewel deze verse kruiden geen biolabel dragen, verdienen ze absoluut een plek in ons assortiment”, verklaart Fabrice Gobbato. “Ze zijn gegroeid uit biozaad en we hebben bewust gekozen voor een bijzonder duurzaam en composteerbaar substraat gemaakt van organische reststromen, ook al is dit vandaag nog niet biologisch.”

En de smaak, hoe zit het daarmee? Maxime Willems, chef-kok en van het foodlab Proef! geeft een woordje uitleg. “Omdat we hier alle controle hebben over de groei van de planten, kunnen we de omgeving waarin de basilicum groeit helemaal optimaliseren. Licht van bepaalde frequenties stimuleert de vorming van verschillende smaakmakers waardoor deze plantjes een hele frisse en sterke basilicumsmaak hebben. Bovendien is de kwaliteit en de smaak van elk plantje identiek, aangezien ze steeds in dezelfde gecontroleerde omstandigheden opgroeien.”

Aangemaakt op 11:15 04/03/2020 Laatst aangepast op 12:30 12/03/2020