Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Vermijd een winterdip met deze 5 recepten

Het is soms moeilijk om geïnspireerd te blijven in de keuken tijdens de herfst en winter. Het assortiment groenten is wat beperkter (hoewel, lees dit artikel maar), en vooral: we hebben ’s avonds minder energie om er creatief mee aan de slag te gaan. Toch is het net tijdens deze donkere maanden goed om voldoende gevarieerd te eten. Beperk je niet tot wortels en prei, maar haal ook witloof en schorseneren in huis. En durf gerust groenten en fruit te combineren. Met andere woorden: houd het voor jezelf interessant ;). Wij selecteerden 5 recepten om je op weg te helpen.  

 

1. Witloofconfituur

Lekker bij wild of bij een stukje paté. Zo kan het perfect als hapje of als bijgerecht tijdens de feestdagen. Wat heb je nodig? Witloof, citroensap, tijm, witte wijn, witte port, geleisuiker, olie en gesteriliseerde bokalen. Het recept vind je op www.libelle.be.

 

2. Witlooftaart met appel-perenstroop

Nog een verrassende manier om witloof te bereiden, is met bladerdeeg en zoete fruittoetsen. Je hebt er alleen bladerdeeg, witloof, appel- of perenstroop, schimmelkaas, rozemarijn, peper en een taartvorm voor nodig. Het recept vind je op www.biomijnnatuur.be.  

 

3. Quiche met schorseneren en spruiten

Schorseneren saai? Think again. In plaats van de groente klassiek te combineren met witte saus, kan je ze verwerken in een quiche met spruiten, ricotta en spek. Gewoon alles bij elkaar smijten en de oven in. Klaar is meteen kees ;). Behalve schorseneren, spruiten, ricotta en spek heb je bladerdeeg, eieren, peper, zout, paprikapoeder en eventueel een beetje peterselie nodig. Het recept vind je op www.biomijnnatuur.be

 

4. Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak

Winterse groenten lenen zich uitstekend voor stoofpotjes. Beperk je niet tot een of twee groenten, maar maak er een kleurexplosie van. Een lekkere combinatie is witloof, wortels, pastinaak en groene kool. Daar was je zelf nooit opgekomen, zeg je? Ha, wij ook niet ;). Behalve deze groenten heb je kippenbouillon, knoflook, tijm, rozemarijn, marjolein en citroensap nodig. Het recept vind je op www.lekkervanbijons.be.

 

5. Ovenschotel met knolselderpuree, prei, witte selder en kalfsgehakt

Van dit gerecht krijgen wij het spontaan warm. Heerlijk alledaags, maar toch anders. En ongetwijfeld een voltreffer bij de kinderen. Wat heb je nodig? Knolselder, prei en witte selder, maar ook een ui, boter of olie, bloem, melk, gemalen kaas, kalfsgehakt en citroensap. Het recept vind je op www.lekkervanbijons.be.

Lees nog artikels met volgende tags

keuken, koken, winter, herfst, seizoensgroenten
Aangemaakt op 15:03 14/12/2016 Laatst aangepast op 09:59 08/02/2017