Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Vacature: redacteur / communicatiespecialist (M/V) bij VILT

Beeld: Philip Vanoutrive voor Veldverkenners

 

Sta jij op en ga jij slapen met vragen over voeding? Vertaal jij met gemak complexe thema's in leesbare teksten voor je doelpubliek? En kan je zowel zelfstandig als in team werken? Dan ben jij de geschikte kandidaat om het platform Veldverkenners verder uit te bouwen.

 

Context:

Het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (VILT) zet zich als vzw in om het maatschappelijk draagvlak voor de Vlaamse land- en tuinbouwsector te vergroten door middel van objectieve informatieverspreiding. Het beschikt daarvoor over drie complementaire mediakanalen met een eigen karakter:

 • een nieuwswebsite www.vilt.be voor professionele informatiezoekers;
   
 • een programma op de digitale televisiezender PlattelandsTv (VILT TeeVee), dat een breed publiek aanspreekt;
   
 • een multimediaal platform Veldverkenners (www.veldverkenners.be, sociale media en twee gedrukte brochures per jaar) voor kritische meerwaardezoekers.
   

Om de continuïteit van de werking te verzekeren, is de organisatie op zoek naar een:

Redacteur / communicatiespecialist met interesse in landbouw (M/V)

 

Functieomschrijving:

Als redacteur/communicatiespecialist word je voor diverse projecten ingeschakeld. Je grootste verantwoordelijkheid is de verdere uitbouw van Veldverkenners. Je krijgt de kans om je eigen stempel te drukken op het medium, en bent tegelijk (hoofd)redacteur, beheerder van sociale media, strateeg en marketeer. Je belangrijkste taken zijn:

 • Je zoekt interessante onderwerpen en schrijft zowel prikkelende belevingsartikels (doe-tips) als genuanceerde duidingsstukken (denk-pistes) voor de website www.veldverkenners.be, de Facebookpagina en andere sociale mediakanalen.
   
 • Je verzorgt de redactie en coördineert de lay-out van de printmedia.
   
 • Je overlegt op regelmatige basis met een communicatiebureau, dat grafisch materiaal (vb. info-video’s) en advies levert.
   
 • Je bouwt een netwerk uit rond het merk en vergroot het bereik via promotie en/of strategische partnerschappen.
   

Verder ondersteun je de nieuwsredactie van www.vilt.be, waarvoor je occasioneel persconferenties en studiedagen bijwoont. Je neemt proactief deel aan het redactieoverleg en werkt mee aan de verdere strategische uitbouw van de organisatie.

 

Wie ben jij?

 • Je behaalde een masterdiploma, bij voorkeur in de communicatie/journalistiek, of bent gelijkwaardig door ervaring.
   
 • Je beschikt over uitmuntende redactionele vaardigheden en slaagt erin (complexe) landbouwthema’s op een toegankelijke manier te duiden voor een breed publiek.
   
 • De thema’s landbouw, voeding en duurzaamheid interesseren je. Je zet graag je tanden in vragen zoals ‘waar komt ons voedsel vandaan?’, ‘wordt het duurzaam geteeld?’ en ‘krijgen boeren loon naar werk?’. Kennis van de brede landbouwsector is een pluspunt.
   
 • Je hebt ervaring met digitale en sociale media. Je kent de basisbeginselen van http, SEO, Google Adwords, Google Analytics, of bent bereid je hierin bij te scholen. Kennis van Photoshop of een alternatief beeldbewerkingsprogramma is een must.
   
 • Je bent kritisch en pragmatisch ingesteld, stressbestendig en flexibel.
   
 • Je kan zowel zelfstandig als in team werken.
   
 • Je bent bereid occasioneel ’s avonds en in het weekend te werken.
   
 • Je beschikt over een wagen en een rijbewijs B.
 

Wat bieden we?

Als onafhankelijke vzw bieden we je een voltijds contract van onbepaalde duur. Je komt terecht in een klein maar gemotiveerd en creatief team, waarin je heel wat inhoudelijke groeikansen krijgt. We bieden je een marktconform loon, flexibele verlofregeling en een uitgebreid pakket extralegale voordelen zoals gratis openbaar vervoer, maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering. Ons kantoor is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (5 minuten wandelen van het station Brussel Noord). Occasioneel thuiswerk is mogelijk.

 

Interesse?

Aarzel niet en stuur uiterlijk 11 februari 2018 je sollicitatiebrief met cv naar . Indien je kandidatuur weerhouden wordt, zal je uitgenodigd worden voor een selectieproef en een sollicitatiegesprek op 27 februari 2018. Houd die datum alvast vrij in je agenda.

Voor meer info over de job en de organisatie, kan je contact opnemen met directeur Griet Lemaire (0473 59 41 39, ). Neem zeker ook een kijkje op de websites www.vilt.be, www.veldverkenners.be en het Vimeo-kanaal van VILT TeeVee.

 

vacature-veldverkenners-2-450.jpg

Beeld: Philip Vanoutrive voor Veldverkenners

Lees nog artikels met volgende tags

vacature
Aangemaakt op 09:51 17/01/2018 Laatst aangepast op 17:05 22/02/2018