Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
28 Jul

Toeren rond Tongeren

Locatie: Tongeren

Starten doe je aan de kantine op de Motten. Tientallen vrijwilligers zorgen voor mooie fiets- en wandeltochten en een uitstekende omkadering om volop een van de mooiste streken van Vlaanderen te (her)ontdekken. Om de beleving compleet te maken, kan je op de startplaats en onderweg genieten van een hapje en een drankje.
 
Deelnemen kost 2,50 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar fietsen of wandelen gratis mee. Er zijn twee wandeltochten van 6 en 11 km en twee fietstochten van ongeveer 25 en 45 km. De tochten leiden je langs een landschap met geurige fruitbomen en kleurrijke akkers, gecreëerd en onderhouden door land- en tuinbouwers. Parkeren kan op de parking van de Motten of de Velinx. Klein en groot, jong en oud, sportief of ongeoefend, iedereen is welkom! Onder de deelnemers wordt een plattelandsarrangement verloot.
 
Over Landelijke Gilden
Landelijke Gilden is een vereniging voor iedereen die houdt van het platteland en graag onder de mensen vertoeft. We hebben afdelingen in heel wat dorpen. Lokaal organiseren onze vrijwilligers ontspannende en interessante activiteiten voor onze leden, dorpsbewoners en hun gezin. Samen zetten we ons in voor de eigenheid en leefbaarheid van het platteland en de land- en tuinbouw. 
Bekijk ons voorstellingsfilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=J6jEPJgPQTg