Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Tip: Week van het Bos, supporter mee voor de natuur

Van 13 tot 20 oktober vieren we in Vlaanderen opnieuw Week van het Bos. Thema dit jaar is ‘Supporter mee voor de natuur!’. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor de Europese natuurdoelen (Natura 2020) die in Vlaanderen bedreigde soorten als de boomkikker en hun eveneens bedreigde biotopen beschermen.

Wat te technisch en ingewikkeld allemaal? Geen paniek, de hele bedoeling van Week van het Bos is deze materie op een laagdrempelige en vooral praktijkgerichte manier aan de man te brengen. Wanneer je dus deelneemt aan één of meerdere van de 1.001 Week-van-het-Bos-activiteiten, zal duidelijk worden wat die natuurdoelen juist betekenen en hoeveel ervan al werd gerealiseerd op het terrein.

Als opwarmertje kan je alvast kijken naar de leuke filmpjes waarin reporter Wout (acteur Jan Matthys, ook bekend als Homo Turisticus uit het VIER-programma ‘Is ’t nog ver?’) zich voorbereid op Week van het Bos. Verder kan je de campagne volgen op facebook en op www.weekvanhetbos.be.

Wil je meer doen dan alleen supporteren? Dan kan je geld doneren aan de actie 'Bos voor iedereen'. Natuurpunt en boomliefhebber Bartel Van Riet vragen iedereen geld te sparen voor de aanplant van 100.000 m² nieuw bos. Een donatie van 40 euro zou al goed zijn voor 10 m², en je mag je bomen zelf komen planten. De campagne leverde de afgelopen drie jaar al 170.000 m² extra bos op, een terrein zo groot als 34 voetbalvelden. Sparen voor bos doe je in een confituurpot, die je kan registreren op www.bosvooriedereen.be, en dat tot 24 november. Als je je confituur(spaar)pot registreert, krijg je van Delhaize en Tom&Co bovendien je eerste boom gratis.

Week van het Bos is een initiatief van het Agentschap voor Natuur en Bos en BOS+, in samenwerking met Natuurpunt en Pasar. 

Lees nog artikels met volgende tags

Week van het bos, Bos voor iedereen, bos, natuur
Aangemaakt op 16:43 14/10/2013 Laatst aangepast op 17:09 25/10/2013