Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Tip: Week van de Smaak

Eindelijk. De lekkerste week van het jaar is aangebroken. Nog tot 24 november (2013) vieren we Week van de Smaak. Met dit jaar als thema Water & Vuur, wat zoveel wil zeggen als ‘al wat in de zee en in de rivieren leeft’ en ‘al wat gegrilld, gestoomd, gekookt, gerookt of gestookt kan worden’ (nagenoeg alles dus :): vis, zeevruchten, koffie, jenever, bier, enzovoort). Meter en peter van de campagne zijn dit jaar journalist/auteur Dorien Knockaert en chef/flemish foodie Kobe Desramaults. Klinkt niet slecht, toch?

De Week duurt voor de gelegenheid 10 dagen, van donderdag tot zondag (twee keer weekend in één Week, daar kunnen we alleen maar blij van worden). Tien dagen vol activiteiten, allemaal gericht op het beleven van smaak en (onze/een andere) eetcultuur. Van winterbarbecues en proeverijen over workshops tot vurige (kook)wedstrijden, buurtfeesten en tentoonstellingen. Met twee grote activiteiten als blikvangers, door de organisator van Week van de Smaak (Vol-au-vent) zelf in elkaar gebokst: De Smaakboot en Grill Kanal.


De Smaakboot

De-Smaakboot-tris.jpg

 

Als je voor De Smaakboot nog geen ticket op zak hebt, moeten we je helaas teleurstellen*. Je kon zo’n ticket alleen bemachtigen door er één te winnen, maar de Smaakbootwedstrijd is intussen afgelopen. Wie wél een ticket heeft, kan zich gelukkig prijzen: De Smaakboot vertrekt op 14 november in Zeebrugge voor een culinaire tocht langs elf ankerplaatsen, dwars door Vlaanderen. Veertig gelukkigen mogen een tijdje meevaren, terwijl ze genieten van een driegangenlunch met witloof in de hoofdrol. Nog aan boord: de chef van het driegangenmenu, de teler van het witloof en een biersommelier, die voor bijpassende streekbieren zorgt.

(*Psst, er zijn blijkbaar toch nog een páár ticketjes over. Waag hier snel je kans.)


Grill Kanal

grillkanal-tris.jpg

 

Voor Grill Kanal heb je gelukkig geen ticket nodig (wel laat je best even weten of je erbij zal zijn, via de facebook-eventpagina). Tijdens het grillfestijn kruisen tien Brusselse verenigingen in Abattoir (de Anderlechtse slachthuizen) de degens, in de strijd om de lekkerste brochette. Tussen 12:00 en 15:00 grillen zij, terwijl jij proeft, stemt en geniet van een streepje muziek.


En zo veel meer… vooral in Brussel

Behalve deze twee hoofdactiviteiten zijn er tijdens de Week zoals gezegd nog tal van andere evenementen bij te wonen. Een overzicht daarvan vind je op weekvandesmaak.be, of lees je in het Logboek. Stad van de Smaak is dit keer trouwens Brussel, dus daar valt tijdens de Week éxtra veel culinairs te beleven: een overzicht van de Brusselse activiteiten vind je daarom nog eens apart in het Brussels Logboek.
 

Meer info: www.weekvandesmaak.be

Lees nog artikels met volgende tags

Week van de Smaak, tip, vlees, vis, voeding, culinair
Aangemaakt op 14:54 06/11/2013 Laatst aangepast op 17:51 27/11/2013