Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Tip: Schrijvers gaan weer op stal in de Kempen

De komende weken kun je in de Kempen voor het derde jaar op rij naar ‘Schrijvers op Stal’, een evenement op het kruispunt van landbouw en cultuur. Op vier avonden trekt telkens een duo bekende schrijvers naar een Kempense hoeve voor een babbel over landbouw en platteland en de invloed ervan op hun werk.

De auteurs zijn niet zomaar gekozen. Op een of andere manier hebben ze allemaal wel een band met de landbouw: de vader van Herman Brusselmans was veehandelaar, Chris de Stoop en Elvis Peeters zijn allebei boerenzonen, ‘Het Smelt’ van Lize Spit speelt zich grotendeels af op een Kempense boerderij, Bart Van Loo woont op de boerenbuiten aan de Franse grens en neemt de lezer in zijn werk vaak mee naar het Franse platteland … De auteurs gaan met elkaar in gesprek over de boerenstiel, de rol ervan in hun werk en hun kijk op de hedendaagse land- en tuinbouw. Ze lezen ook voor uit hun werk en signeren hun boeken.

‘Schrijvers op Stal’ is een initiatief van Landelijke Gilden in samenwerking met vzw RURANT, provinciaal cultuurhuis de Warande en de gemeentebesturen van Brecht, Balen, Hoogstraten en Wuustwezel. Met het evenement willen de organisatoren het publiek eens op een andere manier naar het erf lokken dan met een klassiek bedrijfsbezoek, en door middel van cultuur de interesse te wekken in landbouw.

Het programma:

 • Maandag 20 augustus: Herman Brusselmans en Walter van den Broeck
  Vloeikenshoeve, Vloeikensstraat 27 in Wuustwezel
 • Donderdag 23 augustus: Chris de Stoop en Elvis Peeters
  Landbouwbedrijf familie Geens, Bouwhoef 6A in Wortel-Hoogstraten
 • Maandag 27 augustus: Lize Spit en Koen Peeters
  Varkensbedrijf Schanshoeve, Klaashoevenweg 1 in Olmen-Balen
 • Donderdag 30 augustus: Marita de Sterck en Bart Van Loo
  Landbouwbedrijf familie Vrints-Stevens, Sint-Lenaartsebaan 5 in Brecht

Alle voorstellingen beginnen om 19u30 en eindigen rond 21u. Daarna kun je bij een streekbiertje nog gezellig napraten met de auteurs. De toegang is gratis.

Lees nog artikels met volgende tags

Schrijvers op stal, cultuur, Kempen
Aangemaakt op 11:56 16/08/2018 Laatst aangepast op 12:15 16/10/2018