Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Tip: kinder(doe)boek Tijdreis in je eigen tuin

Zelf ben je helemaal into tuinieren en zoals dat gaat in jonge gezinnen, hebben je kinderen de (groene) microbe intussen ook te pakken? Dan is dit een leuke tip voor hen (vanaf 12 jaar). Tijdreis in je eigen tuin is een leuk boek voor jonge tuinliefhebbers die bovendien houden van het mysterie van het stenen tijdperk, de middeleeuwen en de ontdekkingsreizen van Columbus. Op een speelse, praktische en toegankelijke manier leert het je kinderen alles over de ontwikkeling van de natuur en landbouw tot wat het vandaag is.

 

Waarover gaat het?

Onderwerpen die aan bod komen zijn: hoe zag de aarde eruit toen hij nog bevolkt werd door dinosaurussen, hoe beïnvloedden de grote ontdekkingsreizen de natuur, en hoe zag een tuin eruit in de middeleeuwen? Waarom heet een pissebed ‘pissebed’, wat hebben de kruisvaarders te maken met de kwaliteit van onze suiker, en waarom bouwden de Romeinen aquaducten? Maar ook: nuttige tips om een eigen tuin aan te leggen en te onderhouden (inclusief tuinkalender), hoe maak je zelf een fossiel en informatie over tuinplanten.

 

Ook online

Bij het boek hoort bovendien een website: www.tijdreiseigentuin.nl. Daar kan je terecht voor je eigen tuinvragen en kan je de tuinontwerpen uit het boek downloaden. Per type tuin (oertuin, middeleeuwse tuin, zijderoutetuin en Columbustuin) krijg je een werktekening, een boodschappenlijstje en een overzicht van de kosten. Zeer praktisch!

 

Verkoopsinfo

Het boek wordt uitgegeven door de Nederlandse uitgeverij KNNV in samenwerking met de Botanische Tuinen Utrecht. Het kost 18,95 euro en is onder meer te bestellen in de webwinkel van KNNV en Natuurpunt. Op de website van KNNV Uitgeverij kan je het boek inkijken.

 

tijdreis-in-eigen-tuin-cove.jpg

 

Het boek maakt deel uit van de reeks Natuur en tuinieren voor kinderen. Nog in die reeks: Mijn eerste tuinboek (vanaf 5 jaar) en Mijn eerste moestuin (vanaf 9 jaar).
 

Win!

Veldverkenners mag van uitgeverij KNNV twee exemplaren van het boek weggeven. Snel wezen is de boodschap! De wedstrijd loopt tot en met 7 april. 

 

Meer info: www.knnvuitgeverij.nl
 

Lees nog artikels met volgende tags

tip, boek, geschiedenis, tuinieren, tuin
Aangemaakt op 12:55 10/03/2014 Laatst aangepast op 12:15 08/04/2014