Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Tip: grote recepten voor kleine chefs

Samen koken met je kind of tiener is om verschillende redenen interessant. Je hebt een hulpje in de keuken (vergeef ons, we hebben het allemaal druk ;)), je leert je kind op een positieve en bewuste manier omgaan met voeding, en hij/zij zal zonder morren opeten wat je samen hebt klaargemaakt. Zelfs als er venkel, spinazie en vis in verwerkt zit. 

De recepten zijn ingedeeld per seizoen. Zo leert je kind meteen welke groenten en fruit in welk seizoen vers zijn. In de lente ga je bijvoorbeeld samen aan de slag met waterkers, radijsjes en meloen; in de zomer met venkel, komkommer en paprika; in de herfst met bloemkool, appel en rodekool; en in de winter met knolselder, pompoen en savooikool. 

De verschillende stappen van de recepten zijn eenvoudig verwoord en mooi geïllustreerd. Met hier een daar een leuk weetje of alternatieve serveertip. Ook wordt telkens de ingrediënten- en materialenlijst in een mooie illustratie afgebeeld, en wordt per recept aangegeven hoe lang je aan het gerecht bezig zult zijn (voorbereiding, bereiding en eventuele wachttijd tot het serveren). 

Door zijn vormgeving is het boek duidelijk op maat van kinderen gemaakt. Maar desondanks spreekt het ook volwassenen aan. Want wie zou er anders ooit aan denken om een pruimentaart omgekeerd te maken (met het deeg vanboven)? Om aardbeien te grillen op een stukje bladerdeeg? Of om een taart te maken van bloemkool, plattekaas en parmezaan? Door de verrassende originaliteit van de recepten vormt het boek ook een inspiratiebron voor ouders.

 

WIN

Goed nieuws, want Veldverkenners mag van uitgeverij Abimo twee exemplaren van het boek weggeven. Deelnemen doe je hier (nog tot en met 28 april).

 

Grote-recepten-tris.jpg

 

Prijs: 19,95 euro

Meer info en bestelwww.abimo-uitgeverij.com

Lees nog artikels met volgende tags

tip, boek, voeding, koken, kookboek, kinderen
Aangemaakt op 11:39 31/03/2014 Laatst aangepast op 17:23 23/04/2014