@livewireStyle
header.home link

Tip: deel je tuin, zo heb je zelf minder werk

Aankondiging van een fantastisch initiatief in onze mailbox: KVLV lanceert een project om mensen zonder tuin maar mét tuindromen en mensen met tuin maar zónder tijd of goesting om erin te werken, met elkaar in contact te brengen. Het idee is (wat ons betreft) geniaal.
8 september 2015  – Laatste update 4 april 2020 16:22
Lees meer over:

Aankondiging van een fantastisch initiatief in onze mailbox: KVLV lanceert een project om mensen zonder tuin maar mét tuindromen en mensen met tuin maar zónder tijd of goesting om erin te werken, met elkaar in contact te brengen. Het idee is (wat ons betreft) geniaal. En wel hierom: tuinieren is hip - steeds meer stedelingen zijn dan ook op zoek naar een stukje grond om zelf te bewerken, of een plek in het groen waar ze even de stadsdrukte kunnen ontvluchten. Anderzijds zijn er voldoende mensen die een grote tuin hebben, maar niet de tijd hebben om erin te werken (lees: jonge gezinnen) of niet meer over de fysieke krachten beschikken om het allemaal bol te werken (lees: ouderen). Als je die twee partijen met elkaar in contact brengt, kunnen ze misschien tot een overeenkomst komen waarbij ze allebei geholpen zijn. De tuinenthousiasten kunnen een stuk tuin bewerken en de tuineigenaars moeten dat stuk niet zelf onderhouden. Fantastisch toch?

Ja, maar er komt heel wat geregel bij kijken. En hoe begin je daaraan? Geen paniek, KVLV heeft aan alles gedacht. Om mensen met dergelijke – begrijpbare – twijfels over de streep te trekken, heeft de organisatie een brochure uitgebracht. Die bundelt praktische tips, advies en voorbeelden van afspraken voor de opstart van een deeltuin. Ook de onderwerpen financiën, belastingen, vergunningen en voedselveiligheid komen aan bod. Op de website kvlv.be vind je zelfs een aantal modeldocumenten (bijvoorbeeld een modelhuurcontract) waarmee je gratis aan de slag kan. Kijk in de rechtkolom, onder 'hulpdocumenten' en 'goed om te weten'.

Nog op de webstek: een registratiedocument waarmee je jezelf als aanbieder of vrager van een deeltuin kan aanmelden. Zo kan je andere geïnteresseerden in je buurt opsporen en kijken of er een match mogelijk is.

deeltuin-tris.png

De brochure met tips en advies vind je hier.

Meer info: www.kvlv.be/deeltuin, Jenny Hocks, 016 24 20 11, jhocks@ons.be

Gerelateerde artikels