Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Tip: allemaal samen vlinders tellen

Heb je een tuin en een hart voor vlinders? Tel dan zaterdag en zondag 3 en 4 augustus mee met Natuurpunt en andere natuurliefhebbers de vlinders in je tuin. Onbegonnen werk? Je moet niet heel het weekend voortdurend in je tuin achter de vlinders aanlopen, hoor! Je kiest gewoon een zonnig moment uit om minimaal een half uurtje lang in je tuin rond te kijken, en noteert voor elke soort het grootste aantal dat je op één moment tegelijkertijd in je tuin kan spotten. Gebruik daarvoor de zoekkaart van Natuurpunt. Als je gedaan hebt met tellen, geef je de resultaten door via www.vlindermee.be. Je kan daarmee zelfs leuke prijzen winnen.

 

vlinder-mee.jpg

 

Wil je nog meer doen voor onze dagvlinders? Dan kan je jezelf engageren als vaste vlinderteller, en maandelijks je tellingen doorgeven. Inschrijven kan hier.

Ben je teleurgesteld over het resultaat van je telling? Onderzoek hoe vlindervriendelijk jouw tuin is via deze test, en ontdek tuintips op www.vlindermee.be.

 

dagvlinders-boek-tris.jpg

 

Boek: Dagvlinders in Vlaanderen, nieuwe kennis voor betere actie

Naar aanleiding van het nationale telweekend werd een tijdje geleden ook een mooi boek over dagvlinders uitgegeven. Het boek verzamelt alle beschikbare kennis over alle gekende vlindersoorten (in onze regio) en beschrijft hoe wij allemaal ons steentje kunnen bijdragen om ze te beschermen. Tien jaar geleden brachten dezelfde auteurs al een soortgelijk boek uit, maar intussen zijn er zo veel nieuwe onderzoeken en initiatieven opgestart, dat een update nodig was. Het boek combineert wetenschappelijke informatie met praktische en toegankelijke tips, zodat elk type lezer ermee aan de slag kan.

Staat het boek op je verlanglijstje? Je hebt geluk, want Veldverkenners mag een exemplaar van het boek weggeven. Waag je kans

Lees nog artikels met volgende tags

vlinder, dagvlinder, Natuurpunt, natuur, tuin, telweekend
Aangemaakt op 17:42 31/07/2013 Laatst aangepast op 17:10 08/08/2013