Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

TIP: 5 zomerse uitjes met de kinderen

"Gaan we iets leuks doen?" Volgende keer dat je kind die vraagt stelt kijk je gewoon in dit lijstje en trekken jullie er samen opuit! Want de zomervakantie is perfect om op ontdekking te gaan.

 

1. Schoolhoeve De Campagne zet zijn deuren open

Tijdens de Gentse Feesten zet Schoolhoeve De Campagne in Drongen zijn deuren wagenwijd open (want open zijn ze eigenlijk altijd). Kinderen vanaf drie jaar zijn hier welkom om een ritje te maken met de koets, hun eigen broodje te bakken of de boerderijdieren te voederen. Of wat dacht je van een moestuinzoektocht en een grimestand? Papa’s en mama’s kunnen hun hartje ophalen in het boerencafé.

 

Prijs: gratis

Datum: 15, 16, 17 en 18 juli 2018 van 13:30 tot 18:00

Adres: Gijzelstraat 14, 9031 Drongen

Meer info vind je via deze link.

 
brood1.jpg

 

2. Schoenen uit en wandelen!

Wandelen, daar worden kinderen meestal niet wild van. Maar wandelen op blote voeten? Da’s iets nieuws! In Lieteberg werd in een voormalige kiezel- en zandgroeve een blotevoetenpad uitgestippeld. Ploeteren, klimmen en klauteren, het kan er allemaal. Voor de echte avonturiers is er zelfs een houten uitkijktoren, een doolhof en een hangbrug. Koud en warm, vochtig en droog, aangenaam en prikkelend wisselen elkaar af op deze route van zo’n 3 km lang. Hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water worden de beste vrienden van je voeten! (PS: stinkpatees zijn ook toegelaten.)

 

Prijs: volwassenen: 5 euro, kinderen: 4 euro

Datum: elke namiddag

Adres: Stalkerweg, Zutendaal

Meer info vind je hier.

 

Is de kroost nog niet moe? Ga dan eens een kijkje nemen bij het insectenmuseum (entomopolis) en de vlinderkoepel in Lieteberg.

 
voeten1.jpg

 

3. Op ezelcruise door park De Merode

Oké, oké, het is weer wandelen... Maar wel met een ezel! Terra Nova laat je de hele zomer lang kennis maken met super toffe uitstapjes in de regio Antwerpen, en daar is deze een van de toppertjes van. Cruise samen met zeven lieve ezeltjes doorheen het prachtige prinselijke domein De Merode. En jawel, kinderen tot 40 kg mogen om de beurt op een ezeltje zitten. Vergeet ook zeker geen picknick mee te nemen, want onderweg wordt er halt gehouden voor een hapje op een leuke plek. Na de tocht kan je napraten bij een glaasje, aangeboden door de Vliertuin. Kan je je niet inhouden? Dan mag je de handen uit de mouwen steken op de boerderij.

Het traject van de wandeling is niet volledig verhard en is niet geschikt voor buggy’s, bolderkarren of rolstoelen. Voor kindjes die nog geen uur zelfstandig kunnen stappen breng je best een draagzak of buggy met grote wielen mee.

 

Prijs: 45 euro per uur voor 2 ezels of prijs op maat voor groepen

Datum: elke dag

Adres: De Vliertuin, Donkstraat 22, 2230 Ramsel

Meer info vind je hier.

 
ezeltjes.jpg

 

4. Met de kippen op stok

Helaas wilt de zon niet altijd mee deze vakantie. ‘Ik verveel mij’ is dan een vaak gehoorde uitspraak bij kinderen. Gelukkig zijn er ook heel wat indoor activiteiten om de verveling tegen te gaan. Zo kan je in Kerkhove met de kippen op stok gaan! In dit educatieve vakantiepark leer je alles over de wereld van de kip en haar vrienden de fazant, de duif, de kwartel, de patrijs,… En voor wie al die pluimen maar niets vindt, zijn er ook konijnen, geiten, schapen, ezels, pony’s,… Van een beestenboel gesproken!

 

Prijs: volwassenen: 5 euro, kinderen: gratis

Openingsuren: 13:30 – 18:30

Adres: ’t Kakelend Kippenmuseum, Wittepoortstraat 25, 8600 Keiem (Diksmuide)

Meer info via deze link.

 
kip.jpg

 

5. Vleermuizen spotten bij valavond

De een speelt graag met de poppen, de ander spot al eens graag een vleermuis. Avontuurlijke jongens en meisjes (ouder dan 5 jaar) die zo’n mysterieuze fladderaar wel eens wat beter willen leren kennen zijn van harte welkom in Huizingen. Deze kleine, zachte en nuttige zoogdieren worden vaak geassocieerd met bloeddorstige vampiers, maar niet is minder waar. In de twee ijskelders van het domein voelen de vleermuizen zich thuis. Dat beloofd…

Ouders die graag hun kindje meebrengen om zich veiliger te voelen mogen uiteraard ook mee.

 

Duur: 19:30 tot 21:30

Datum: 18 augustus 2018

Adres: Provinciedomein Huizingen, Torleylaan 100, 1654 Huizingen

Prijs: gratis

Meer info vind je hier.

 
bat.jpg

Lees nog artikels met volgende tags

zomer, vakantie, tips, kinderen, activiteiten
Aangemaakt op 14:56 14/07/2016 Laatst aangepast op 16:43 09/08/2018