Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
06 Sep

Sneukelfietstocht 100% West-Vlaams

Locatie: Damme

 

Om de Damse rijkdom aan hoeve- en streekproducten in de verf te zetten, organiseren Inagro (landbouwadviescentrum) en POM West-Vlaanderen (provinciale ontwikkelingsmaatschappij) een sneukelfietstocht op zondag 6 september 2015. Vijf hoeve- en streekproducenten met het label '100% West-Vlaams' zetten hun deuren open en verwennen de fietsers met een lokaal hapje en drankje. Bij Steffi-Fruit (fruitbedrijf) en Hof ter Caleshoek (melkveebedrijf) krijg je bovendien een woordje uitleg bij de activiteiten. De deelnemende producenten waar je iets te sneukelen krijgt, zijn deze:

 

  • De IJshoeve, Oude Damseweg 2a, Damme
  • De Beukenhoeve, Weststraat 65B, Moerkerke (Damme)
  • Steffi-Fruit , Weststraat 12, Moerkerke (Damme)
  • Hof ter Caleshoek , Kaleshoek 1, Lapscheure (Damme)
  • Taverne De Knotwilg, St-Kwintensstraat 12, Oostkerke (Damme)

 

Starten doe je tussen 13:00 en 14:00, aan Huyse De Grote Sterre, Jacob van Maerlantsraat 3 te Damme.

Voor wie er die dag niet bij kan zijn, is er de fietszoektocht '100% West-Vlaams in Damme' tot eind september. Onderweg passeer je langs karaktervolle cafeetjes, adresjes en hoevewinkels. De fietskaart met zoektocht is gratis te verkrijgen bij toerisme Damme.

De sneukelfietstocht is een realisatie van POM West-Vlaanderen, Inagro en Westtoer en kadert in het feestprogramma van ‘200 jaar Damse Vaart’.

Opgelet: inschrijven was verplicht - je belt dus best even op voorhand naar Katrien Grauwet op het nummer 051 27 32 29 om te vragen of er nog plaatsen vrij zijn.

 

Prijs: 8 euro vanaf 12 jaar, 6 euro voor kinderen tussen 3 en 12 jaar, gratis voor kinderen onder 3 jaar.

Meer info: www.brugseommeland.be/sneukelfietstocht

Beeld: McNico - photocase.com