Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

September = Hopplukmaand

In september worden op verschillende plaatsen in Vlaanderen de hop geoogst. Vooral in Poperinge, Kapelle-op-den-Bos, Aalst en Opwijk staat de septembermaand volledig in het teken van de hop. Opgepast: Niet alleen geschikt voor bierliefhebbers!

Wist je dat de hopplant tot de hennepachtigen behoort? En dat hop niet alleen in bier, maar ook in geneesmiddelen en cosmetica gebruikt wordt?

Wil je nog meer te weten komen over dit tot de verbeelding sprekende gewas? Liefhebbers en geïnteresseerden kunnen hun hart ophalen op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

Hopstad Poperinge

Poperinge kan je gerust de draaischijf van de hopteelt noemen. In het Hopmuseum verneem je alles over de hopteelt de voorbije eeuwen, over de manier waarop de moderne landbouwer omgaat met die plant, over de manuele hoppluk, die tot 60 jaar geleden telkens weer gepaard ging met een kleine volksverhuizing alsook de verwerking van hop in bier, farmaceutische producten, cosmetica, enz. Naast een museumbezoek maak je tijdens allerlei activiteiten actief kennis met hop en bier: degustatieavonden, workshops, wandel-en fietstochten, gezinsactiviteiten, ...
 
Meer info over het Hopmuseum en de evenementen in Poperinge vind je op de website.
 

Vlaams-Brabant

Ook in Vlaams-Brabant kunnen hopliefhebbers terecht voor onder meer hoppepluks in Kapelle-op-den-Bos of de Hopfeesten in Opwijk.
 
Alle info vind je op de website van Toerisme Vlaams-Brabant.
Aangemaakt op 16:15 09/09/2019 Laatst aangepast op 14:15 27/09/2019