Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
13 Nov
tot
23 Nov

Op Vistournee met de smaakmobiel en -boot

Locatie: Vlaanderen

Verzot op vis? Dan is de Vistournee tijdens de Week van de Smaak iets voor jou. De smaakmobiel brengt 7 topchefs naar 7 Vlaamse steden, die elk een eigenzinnige draai geven aan de traditionele fish-and-chips. Hieronder vind je een kort overzicht:

Oostende - donderdag 13 november van 11:00 tot 13:00
Floris Pancoucke serveert gepaneerde schelvis met gefrituurde aardappel en twee dips van groene kruiden, afkomstig van wilde kruiden uit de duinen.
 
Brugge - vrijdag 14 november vanaf 10:00
Fish and chips van dienst is heek met kruimige aardappels, 1 kleine sjalot, handje peterselie, afgewerkt met nootmuskaat, citroensoep en zeste. Chef van dienst is Maarten du Bois.
 
Oudenaarde, Kleine Markt - zaterdag 15 november van 12:00 tot 18:00
Hier staat zeeduivel in tempura van bier en jenever, crème van doperwten, stroaardappelen met citroenzout en rozemarijn op het menu. Made by Jan Van Wassenhove
 
Kanne-Riemst - zondag 16 november van 10:00 tot 16:00
Waarschijnlijk de meest ambitieuze uit het rijtje. Hans Snijders maakt ‘beignets van gepekelde schelvis met ansjovis, flan van yuzu, gesouffleerde aardappel met gerookt zout, zoetzure komkommer, rode ui, Oost- Indische kers, klaverzuring en bronzen venkel borage’.
 
Arendonck - vrijdag 21 november van 18:00 tot 22:00
Chef-kok Ivan Menten blijft het trouwst aan het originele recept met pieterman in een beslag op basis van bloem, rijstbloem en Arendonks blond bier. Superkrokante frietjes met tartaar, op basis van huisbereide mayonaise aangevuld met venkel, appel, dragon. Mmmh…
 
Roeselare, Miummm Huis van de Voeding - zaterdag 22 november van 14:00 tot 17:00
Angelo Rosseel is een patriot. Hij vergezelt zijn pladijs met gefrituurde aardappeltjes met Belgium Pickles poeder, sucrine salade met gepekelde groentjes en picklesdip.
 
Gent - zondag 23 november van 16:00 tot 20:00
Team Torreke gaat daarentegen de Afrikaanse kant op. Hun bot in deeg op basis van kokosnoot en fufu, frietjes van paarse zoete patat, saus met citroen en hete Ghanese chilipepers zal je mond in vuur en vlam brengen.
 
 
 
WIN WIN!
Ben je meer een waterrat dan een landrot? Dan kan je proberen om nog een ticket te bemachtigen voor de smaakboot, een historisch schip dat iedere dag van de Week van de Smaak een culinair traject aflegt tussen twee ankersteden. Aan boord kan je genieten van een driegangenlunch met Belgische vis in de hoofdrol, bereid door een topchef. Wetenschappers en vissers vertellen de passagiers tussen het smullen door meer over vis en de Belgische visserij.
 
Je maakt nog kans op de allerlaatste tickets via de biermatch-wedstrijd. Twee biersommeliers maakten namelijk met elk van de visgerechten op de smaakboot een perfecte match met bier. Vul die juiste combinaties in en vaar misschien mee! Tip: de antwoorden kan je hier vinden.
 
 
Meer info:
Smaakmobiel: recepten, programma