Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
17 Jan
tot
17 Jan

Notenolie persen

Locatie: Oostkamp

Beeld: Houtlandse Tuinsappen

 

Zit jij ook met een berg noten die maar niet wil slinken? Als je ze goed hebt laten drogen (meer info in het artikel 'Tip: notenolie persen') kan je ze door Houtlandse Tuinsappen laten omtoveren tot lekkere notenolie.  

Houtlandse Tuinsappen is een mobiele fruitpers die sinds kort niet enkel fruit en groenten verwerkt tot originele sapjes, maar ook allerlei noten. Hiervoor werken ze samen met een bevriende oliemolenaar. Als jij dus ook nog een berg noten liggen hebt, kan je op hen beroep doen om die overschot te verwerken tot olie. Voorwaarde is wel dat je de noten goed gedroogd en gesorteerd hebt. Hoe je dat kan doen lees je in ons artikel 'Tip: notenolie persen'.

Om olie van je eigen noten te krijgen, moet je minstens 10 kg ongepelde noten aanleveren. Anders worden ze gemengd met die van andere personen.

De eerste inzameldag vindt plaats op zaterdag 17 januari te Oostkamp in de Dolagestraat (net na huisnummer 18). Op zaterdag 14 en 21 februari kan de notenolie vervolgens afgehaald worden te Oostkamp van 10:00 tot 16:00. De olie wordt verpakt in flesjes van 250 ml.

 

Reserveren: aanmelden is niet nodig, maar met vragen kan je steeds terecht op 

Meer info: www.houtlandsetuinsappen.be, , 0495 73 36 70, Facebookpagina