Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Nog geen plannen dit weekend? Ga op #HOMEsafari!

Jouw missie is om zoveel mogelijk soorten planten en dieren in en rondom je huis te identificeren, van 22 mei middernacht tot 24 mei middernacht, 48 uur speurplezier voor jong en oud! En hiervoor hoef je geen ervaren natuurspecialist te zijn. Het enige wat je nodig heb is een smartphone en een app om te downloaden. De artificiële intelligentie zal het identificatiewerk voor jou doen! Zullen we?

Het ‘on’kruid in je tuin, de bijtjes die rond je balkonbloemen zoemen en de spinnen die zich verstoppen op je zolder. Maar ken je deze medebewoners wel écht? Neem deel aan deze #HOMEsafari en leer bij over de natuur in en rondom jouw huis. Zo help je mee aan de biodiversiteit van België op de kaart te zetten in de internationale week van de biodiversiteit.

Meedoen met de #HOMEsafari kan in vier simpele stappen:

1. Installeer de app Obsidentify, je kwam ‘m misschien al tegen in dit Veldverkenners-artikel.
2. Ga op zoek naar wilde planten en dieren in de buurt van je woning tijdens het weekend van 23-24 mei.
3. Neem een foto van elke plant of dier. De app helpt je de soort herkennen.
4. Stuur je waarneming door via de app.

De trotse peter van deze #HOMEsafari is Begijn Le Bleu. Behalve comedian is hij met zijn podcast ‘Fwiet! Fwiet!’ ook een gepassioneerd verteller over zijn muze: de natuur. “Je hoeft geen Charles Darwin te zijn om aan natuurbeleving te doen”, vertelt Begijn Le Bleu. “Ik ga graag op schattenjacht in mijn eigen tuin met mijn familie en sta telkens weer verbaasd over de verschillende planten, insecten en vogels die we daar aantreffen. Het avontuur begint thuis.”

#HOMEsafari is een actie die kadert binnen het project Groene Pioniers van Plantentuin Meise, een burgerwetenschapsproject gefinancierd door het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse overheid.

Afbeelding: Plantentuin Meise

Aangemaakt op 10:50 19/05/2020 Laatst aangepast op 10:50 19/05/2020