Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Wedstrijd

Afgelopen: Win een exemplaar van het boek Stad aan de stoof

Het boek Stad aan de stoof doet de ontstaansgeschiedenis van 20 streekproducten uit Groot Antwerpen uit de doeken. Sommige producten die aan bod komen hoeven geen introductie meer, denk maar aan het elixir d’Anvers, al 150 jaar een klassieker. Maar wist je dat die Arabier op de koffiesnoepjes uit de supermarkt ook een Antwerpse uitvinding is? Al dat lekkers werd tot slot verwerkt in 20 originele recepten, van aperitief tot dessert. Zo kan je bijvoorbeeld bomma en bompa hun elixirke een moderne upgrade geven door het te verwerken in een cocktail met jenever, citroen en tonic.

De titel van het boek verwijst dan wel naar de stad, het eerste hoofdstuk van het boek belicht de onontbeerlijke wisselwerking tussen de stad en het platteland. Want geen filet d’anvers of grijze frut in de stad zonder de veetelers in de groene rand van Antwerpen. Ook de revival van stadslandbouw en de vernieuwde appreciatie voor lokaal geproduceerde producten krijgt aandacht.

Wij mogen 5 exemplaren weggeven. Vul snel de wedstrijd- en schiftingsvraag in, want op vrijdag 26 december sluiten we af. Tip: het antwoord vind je in het artikel Stad aan de stoof.