Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Boekje

Van Anorak tot Zonnecrème

Zeg nooit zomaar patat tegen een aardappel. Want die patat is veel meer waard dan je op het eerste gezicht zou denken. We eten al eeuwen stoemp met worst – dat klopt – maar daarnaast worden aardappelen nog in een verrassend aantal andere producten gebruikt. En dan hebben we het niet alleen over een pakje friet, maar ook over margarine, beton, papier, bruistabletten en biologisch afbreekbaar plastiek. Geloof je me niet? Na het lezen van dit boekje hopelijk wel.

We zijn dit keer niet het veld ingetrokken, maar de voedings-, voeder-, bouw- en farmaceutische industrie. Op zoek naar de zichtbare en niet zo zichtbare nevenstromen van onze dagelijkse kost. Zodat je nooit meer op dezelfde manier naar een varken zal kijken, of naar een potje dagcrème. Want ja, ook die twee hebben iets met elkaar te maken...

Je kan het boekje lezen door het hierboven te doorbladeren of hier te downloaden. Toch liever een papieren exemplaar? Dat kan je bestellen (gratis natuurlijk!) door een mailtje met je vraag + adres te sturen naar info@veldverkenners.be.

Veel leesplezier!

De Ronde van Vlaanderen met Veldverkenners

In het derde boekje van Veldverkenners trekken we eropuit met de fiets. Als echte Flandriens doorkruisen we Vlaanderen, op zoek naar de roots van ons Vlaamse platteland: dat platte en soms glooiende, paarse en soms groene, droge en soms natte land. Want hoewel je Vlaanderen op de wereldkaart alleen met een vergrootglas terug kan vinden, zijn onze landschappen en culturen zo divers, dat menig toerist hier het noorden al is kwijtgeraakt.

Maak die beentjes dus maar los, Veldverkenners, want in dit boekje nemen we je op sleeptouw doorheen het Vlaamse land. Onderweg manoeuvreren we tussen platte akkers en glooiende fruitboomgaarden, kilometerslange serres en uitgestrekte bloemenvelden, grote stallen en historisch waardevolle vierkanthoeves. Dit met de nodige demarrages, af en toe een surplace en – hoe kan het ook anders? – voldoende culinaire rustpauzes. 

Je kan het boekje lezen door het hierboven te doorbladeren of hier te downloaden. Toch liever een papieren exemplaar? Dat kan je bestellen (gratis) door een mailtje met je vraag + adres te sturen naar info@veldverkenners.be.

Veel leesplezier! 

[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [8]