Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
20 Sep

Niets is verloren festival

Locatie: Gent

Veldverkenners laten uiteraard zo weinig mogelijk verloren gaan. Maar gebruik je ook radijsloof in de soep, maak je van oud brood originele broodpudding en staat er in jouw tuin een varken dat als ‘vuilnisbak’ dienst doet? Dan kan je misschien toch nog wat inspiratie gebruiken ;-).

Na een warme oproep van Atelier de Stad Gent, braken een 100-tal Gentenaren hun hoofd over projecten om niets verloren te laten gaan in hun stad. Het resultaat is een festival met workshops, debatten, een overschottenbanket en tonnen inspiratie om verspilling tegen te gaan.

 

Een overzicht:

• Inspiratiemarkt: 15:00 tot 19:00

Test de Gentse ‘overschotdoos-inwording’ uit, leer varkens of kippen houden en ontdek hoe Gent voedseloverschotten verwerkt en verkoopt ten voordele van sociale projecten.


• Workshops: 15:00 tot 17:00

Beweeg dat lijf en fiets met de sappentrapper je overrijp fruit tot een heerlijke smoothie of ga aan de slag met inmaakpotten en pekelzout.


• Debatten en Simpel gezegd: 15:00 tot 18:00

Mag het wat intellectueler? Ga dan luisteren naar wetenschappers en experts die hun inzichten met het grote publiek delen. Elke spreker krijgt een beperkte tijd, waardoor alles interessant en ‘to the point’ blijft.


• Overschottenbanket: 17:00 tot 20:00

Rond de dag af met een vegetarisch overschottenbanket dat deel uit maakt van de wereldwijde campagne “Feed the 5000”. Gentse chefs maken in samenwerking met de Gentse hotelschool 5000 gratis maaltijden uit restjes die anders weggesmeten werden. Breng wel je eigen bord en bestek mee, want niets mag verloren gaan.

 

Meer info en een gedetailleerde planning: Atelier de Stad Gent
Waar: Bijloke, 9000 Gent