Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Niet te missen: Krachtboer

Beeld: © Piet De Kersgieter

 

Veldverkenners, goed opletten nu. We geven een gouden tip voor dit weekend. Neem je fiets, de trein of je auto en begeef jezelf zondag 10 september 2017 naar het Muziekcentrum van Dranouter (Dikkebusweg 234), want daar is ’t te doen. Voor de tweede keer vindt er Krachtboer plaats, een landbouw/foodfestival over prangende voedingsvragen én mogelijke antwoorden daarop. Hoe voeden we de groeiende wereldbevolking zonder onze planeet kaal te vreten? En hoe kunnen landbouwers in deze globale wereld een duurzame toekomst voor zichzelf opbouwen?

 

Landbouwfestival

Initiatiefnemer Kobe Desramaults - bekend om zijn kookkunsten (In De Wulf en De Superette) maar ook om zijn hart voor de landbouw, nam dit keer de provincie West-Vlaanderen, onderzoekscentrum Inagro en eventplanner Westanglia onder de arm om het festival mee vorm te geven. Het resultaat: een veelbelovend namiddagprogramma met muziek, een boerenmarkt met alleen maar lokale producten, documentaires, lezingen, boerderijbezoeken, geanimeerde educatieve wandelingen, enzovoort. Het volledige programma vind je op www.krachtboer.be/festival.

Daarenboven zorgt Kobe Desramaults opnieuw voor een lekkere, lokale lunch. ’s Avonds neemt chef Florent Landeyn (Le Vert Mont en Bloempot) de houtskoolgrill van hem over voor de bereiding van een even lekker, lokaal diner. Voor beide moet je reserveren! Dat kan via www.krachtboer.be.

 

Praktisch

Het festival start om 11:30 en sluit af om 23:00. Toegang is gratis. Meer info vind je op www.krachtboer.be/festival

In de voormiddag is er een professioneel gedeelte voor landbouwers. Meer info daarover vind je op www.krachtboer.be/symposium.   

Lees nog artikels met volgende tags

Krachtboer, festival
Aangemaakt op 17:00 05/09/2017 Laatst aangepast op 09:34 18/09/2017