Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
14 Maa

MO*talks: Wie voedt ons in 2050?

Locatie: Brussel

 

MO*  en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren organiseren een debat over de toekomst van ons voedsel op 14 maart in Brussel. Aan het woord komen Marjolein Visser (ULB), Tom Troonbeeckx (CSA landbouwer), Tessa Avermaete (KUL) en Tine Hens (MO*).

Hieronder de uitnodiging:

De gemiddelde leeftijd van de boer wereldwijd - ze zijn nog met 500 miljoen - is 60 jaar. Door de lage prijzen worstelen veel boeren met de wanhoop en de uitzichtloosheid. Boeren zijn wereldwijd werkende armen. Vaak hebben zij honger. Wie investeert in welke landbouw, en wat is er nodig om van kleine boeren opnieuw echte en welvarende voedselproducenten te maken? Of is de groene revolutie met haar grootschaligheid, chemische input en technologische ingrepen de toekomst? Wat is er nodig om lokale voedselstrategieën voor steden uit te werken en leefbaar te maken voor boer én burger?

Marjolein Visser, Tom Troonbeeckx en Tessa Avermaete geven hun visie in een inleidende talk en gaan daarna onder leiding van MO*journaliste Tine Hens in gesprek met elkaar en met het publiek.

 

Wanneer? woensdag 14 maart, 19:30

Waar? Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Prijs? 5 euro

Bestel hier je ticket(s).

Meer info