Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Leer al spelend tuinieren zonder pesticiden (app)

Een artikel dat steevast in de top 10 staat van meest gelezen artikels op Veldverkenners, is er eentje over tuinieren zonder pesticiden. Dat mensen op zoek zijn naar alternatieven nu de onkruidbestrijder glyfosaat (wat is dat?) zo onder vuur ligt, is duidelijk. Onze partner Velt weet dit ook, en heeft daarom een app gebouwd dat al zijn kennis over ecologisch tuinieren bundelt en behapbaar maakt. Spelenderwijs leer je zo je tuin zonder pesticiden onderhouden. Slim gezien!

 

Een app genaamd Tuintalent

Velt heeft naar eigen zeggen best veel tuintalent in huis, met bijna 45 jaar ervaring in pesticidevrij tuinieren. Dat talent schreef er al verschillende boeken over en gaf talloze workshops en cursussen. Zo ook aan de Hasseltse Bert Carremans, die na een basiscursus moestuinieren het idee kreeg de kennis die hij er opdeed toegankelijker te maken via een online tool. En daarmee was het kiempje geplant van wat uiteindelijk de app Tuintalent is geworden…

 

Het spel: uitdagingen uitvoeren en punten verzamelen

De app bevat alle tips die je ook in de boeken en cursussen van Velt kan terugvinden, met dat verschil dat je ze spelenderwijs leert kennen door zelf actie te ondernemen. En wat je zelf doet, onthoud je beter.

Het gaat zo: je duidt het juiste tuintype aan en krijgt vervolgens verschillende uitdagingen voorgeschoteld. Die kan je meteen uitvoeren (in je eigen tuin dus) of even parkeren tot een later moment (bv. het juiste seizoen of de juiste weersomstandigheden). Zodra je de uitdaging voltooid hebt, krijg je er punten voor. Hoe meer punten je verzamelt, hoe sneller je in de app én in het echt uitgroeit van groentje tot plant(t)rekker en tot slot eco-expert.

 

De app is gratis beschikbaar in de App Store (iOs) en Google Play (Android). Hieronder kan je een teaser bekijken.

Lees nog artikels met volgende tags

pesticiden, gewasbescherming, tuinieren, tuin, Velt
Aangemaakt op 16:43 04/01/2018 Laatst aangepast op 16:32 29/01/2018