Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
10 Sep

Landbouwdag

Locatie: Heist-Op-Den-Berg

Beeld: Landbouwdag

 

Niet te verwarren met Dag van de Landbouw die op 18 september plaatsvindt, maar de Landbouwdag in Heist-Op-Den-Berg is daarom niet minder de moeite! Dit jaar kan je er genieten op het Lekkers met Streken-terras. Aanrader!

Zaterdag kan je op de jaarlijkse Landbouwdag alle aspecten van het platteland gaan ontdekken in Heist-Op-Den-Berg. Het aanbod is enorm uitgebreid en spreekt jong en oud aan:

- Vanaf 10:00 zijn er doorlopend nationale en provinciale prijskampen van onder andere het Belgisch trekpaard, fjorden, haflingers, ezels, schapen, geiten en kleinvee.

- Ook om 10:00 starten er in de showring verschillende demonstraties. Verwacht je onder andere aan een demo schapendrijven, hoefzorg, bomen vellen, een roofvogelshow en kloempenpaalwedstrijd.

 - Op het Lekkers met Streken-terras kan je kennismaken met heel wat lekkers uit de streek: runds- en lamsvlees, serafijn bieren, kaas, confituren, vollegrondsgroenten, noten en olie.

 - Ook de oude Vlaamse ambachten worden niet vergeten. Enkele handige harry's tonen kun passie voor onder andere stoelenvlechten, houtsculpturen, artisanale kaarsen, bijenkorven vlechten en potten bakken.

 - De beurs wordt aangevuld met verschillende standhouders die het publiek een fijne mix aan winkel en kuierplezier bieden.

 - Voor de kids is er een meet & greet met niemand minder dan Piet Piraat, grime, een tractor-parcours, springkastelen, en enkele leuke workshops zoals groenten zaaien en vogelkooitjes maken.

 

Plaats: Heerweg 77, Wiekevorst

Tijdstip: vanaf 10:00

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.