Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Herfsttip: knutselen met bladeren

Beeld: Handmade Charlottte

 

Joepie, herfstvakantie! Eindelijk tijd om te ravotten, velden te verkennen, boswandelingen te maken en … te knutselen. In het najaar hoef je niet eens hard te zoeken om leuk knutselmateriaal te vinden. Tijdens je vele boswandelingen kan je gewoon blaadjes rapen, en eens je er genoeg verzameld hebt, verwerk je die in kleurrijke hoofdbanden, dierenmaskers en kunstwerkjes. Wij geven je alvast enkele ideeën om mee aan de slag te gaan.

 

Wat heb je nodig?

• Verse bladeren in allerlei kleuren
• Bruine papieren zak (bv. zakje uit fruit- en groentewinkel)
• Dubbelzijdige plakband
• Schaar
• Witte en zwarte stiften
• Elastiekdraad
• Lijm
• Masker om als sjabloon te gebruiken

 

Kleurrijke bladerenkroon en armband

Neem een bruine papieren zak en knip hem in stroken van ongeveer 8 à 10 centimeter en meet hem af op je hoofd. Plak je mooie bladeren er tenslotte op met de dubbelzijdige tape en je kroon is klaar. Voor een bijpassende armband doe je exact hetzelfde, maar knip je de stroken iets dunner (4 à 5 cm) en je past hem natuurlijk af op je arm in plaats van op je hoofd ;-).

 

Olijke bosvriendenkroon

Hiervoor ga je opnieuw tewerk zoals bij je bladerenkroon, door een brede strook uit een papieren zak te knippen en hem op je hoofd af te meten. In plaats van hem vol te plakken met bladeren, kan je er een vrolijk diertje zoals een vos of uil op tekenen met witte en zwarte stiften.

Als je de tekening maakt voor je de papieren strook uitknipt, kan je de vorm van de oortjes en de neus ook direct inknippen. Of je kan de oortjes maken door twee bladeren op hun plaats te plakken met de dubbelzijdige tape. Hou daarbij rekening met de vorm van de bladeren. Kies grote bladeren voor mevrouw konijn en ovale blaadjes met een scherpe punt voor meneer de uil.

 

masker.jpg

Beeld: Handmade Charlottte

 

Schattige dierenmaskers

Wil je nog meer in de huid van je favoriete bosvriend kruipen? Maak dan een compleet masker. Dit kan je opnieuw uit een papieren zak knippen. Gebruik hiervoor een simpel kindermasker als sjabloon: leg dit op de papieren zak, teken de lijnen af en knip het uit. Heb je geen oud masker? Je kan er ook makkelijk eentje printen van hier. Knip het uit en leg het op de papieren zak zoals een gewoon masker. http://tertuliadofado.com/masquerade-mask-template-printable/

Maak met een schaar twee gaatjes langs de zijkant, en steek hier een elastieken draad door die net niet helemaal rond je hoofd kan (hij rekt uit, weet je wel ;-)) en knoop hem stevig toe. Teken opnieuw leuke dierengezichten op je masker of versier het met blaadjes om jezelf in een boselfje te veranderen.

 

Veel plezier!

 

We vonden onze inspiratie op de superleuke knutselblog www.handmadecharlotte.com. Ga er zeker eens een kijkje nemen voor nog meer leuke knutselideeën.
 

Lees nog artikels met volgende tags

knutselen, tip, bladeren, herfst
Aangemaakt op 22:12 23/10/2014 Laatst aangepast op 17:56 13/11/2014