Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Griezeltip: 5 halloweenhapjes

Beeld: Shutterstock - Stockcreations

 

Halloween, een commercieel feest? Nu ja, misschien wel. Maar dat neemt niet weg dat die griezelsfeer geen plezier kan brengen op tafel ;-). Lees snel onderstaande receptjes om vanavond enkele enge halloweenhapjes tevoorschijn te toveren.

 

Spinnensoep met pompoen

Heb jij ook je creativiteit bovengehaald om een pompoen om te vormen tot griezelige kandelaar? Hopelijk heb je dan al het uitgeholde pompoenvlees ingevroren, want je kan er lekkere spinnenpompoensoep van maken. Een basisrecept voor pompoensoep vind je op Lekker van bij Ons.

Om de soep een halloweeneffect te geven hoef je er enkel nog spinnen aan toe te voegen. Die maak je door kleine gehaktballetjes te draaien en elk balletje te doorboren met vier gebroken stukjes spaghetti, zodat de balletjes acht pootjes krijgen. Kook de ballen in enkele minuten gaar, en gooi ze in de soep. Tip: het is veel leuker als je je gasten op voorhand niets vertelt over dat kleine extraatje!

 

Spinnensoep_Kenwoodclubtris.jpg

Beeld: Ken Wood Club

 

Heb je nog wat room in de koelkast? Teken dan voorzichtig een spinnenweb in de soep als finishing touch. Laat langzaam een dunne straal room van een lepel lopen, zo heb je meer controle, en dien direct op.

 

Mummieworstjes

Deze gemummificeerde worstjes doen het zowel goed bij een avondmaal als op een feestje. Standaard worden ze vaak met hotdogworstjes gemaakt, maar ze zijn nog lekkerder met een vers chipolataworstje of een zwarte of witte pens. Bak het vlees in de pan, en snij ondertussen een vel bladerdeeg in dunne slierten. Als je vlees gebakken is, wikkel je het in de bladerdeegslierten.

Als je de mummies nog 'echter' wil maken, kan je de worst of pens voor je ze inwikkelt drie inkepingen geven, zodat vier ledematen ontstaan. Een verticale inkeping onderaan zorgt voor twee benen, en twee verticale inkepingen langs de zijkanten zorgen voor armen. Zorg er bij het inwikkelen dan wel voor dat je de benen en armen apar inwikkelt om het effect te behouden.

 

mummierolletjes_pinterest_2.jpg

Beeld: Pinterest

 

Laat de mummies een kwartiertje bakken in een voorverwarmde oven op 200°C, of tot het bladerdeeg een geelbruine kleur gekregen heeft, een beetje zoals de zwachtels van een echte Egyptische mummie.

 

Gezonde griezels

Iets minder eng, maar wel heel gezond: spookjesbananen, pompoenmandarijnen en monstertanden uit appels. Verras ‘trick-or-treaters’ met deze fruitige snoepjes, en wedden dat jij veel bezoek krijgt?

  • Spookjesbananen:
    Snij enkele bananen in twee, kies eventueel voor kleine exemplaren om hapjes op snoepformaat te hebben, en duw in elke helft drie chocoladenoppen als ogen en neus. Klaar!
  • Pompoenmandarijn
    Deze zijn zo mogelijk nog eenvoudiger te maken. Koop zo veel mandarijnen als je nodig hebt en let daarbij (voor één keer!) op de vorm, die moet wat weghebben van een pompoen. Verwijder de pel, maar laat het mandarijntje in zijn geheel. Steek nog een klein stukje selderij als steel in het midden om je minipompoentjes af te maken.
  • Monstertanden:
    Hiervoor is wat handigheid vereist. Snij een appel in vier of zes partjes, afhankelijk van de dikte van je appel. Snij dan uit elk partje nog een kleiner partje, zodat je de vorm van een open mond krijgt. Smeer hierin wat speculaaspasta, zodat je een kleverige basis hebt om de tanden op te plakken. Die kan je snijden uit het kleine partje dat je net hebt uitgesneden, maar je kan ook rozijnen of amandelen gebruiken.
 

Veel succes en smakelijk!
 

Lees nog artikels met volgende tags

tip, halloween, koken, snack, pompoen, fruit
Aangemaakt op 10:47 31/10/2014 Laatst aangepast op 16:15 18/11/2014