Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
15 Mei

Fortengordel

Locatie: Antwerpen

 

Maar liefst 22 forten (een recordaantal!) in en rond Antwerpen openen zondag 15 mei hun poorten voor bezoekers. Tijdens de Fortengordel kan je als bezoeker kennismaken met zowel hun heden als verleden: via rondleidingen, re-enactments, vertellingen, tentoonstellingen en natuurwandelingen kom je alles te weten over de functie van de forten voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. Bovendien wordt deze editie extra aandacht besteed aan de actuele invulling van de forten, bijvoorbeeld als actieve verenigings- of cultuurcentra, sociale en sportieve trefpunten of waardevolle natuurgebieden. Nog bijzonder dit jaar is het aanbod lokale proevertjes, een kunsttraject in 5 forten (FORT ART in Borsbeek, Duffel, Edegem, Lier en Liezele) en een overzichtstentoonstelling Antwerpse Forten 1914-1918 in Fort 4 te Mortsel. 

Alle forten zijn met de auto te bereiken, maar aanbevolen wordt de fiets te nemen. Op www.heroverdeforten.be vind je allerlei routes waarmee je de verschillende forten kan bereiken. Wil je er een daguitstap van maken? Dan kan je kiezen voor de vernieuwde Brialmontroute, een lus van ongeveer 44 kilometer die je langs verschillende forten uit de binnengordel rond Antwerpen voert. 

De meeste forten zijn te bezoeken tussen 10:00 en 18:00. Het volledige programma, het overzicht van locaties en de bijbehorende fietsroutes vind je op www.heroverdeforten.be.

 

Meer info: www.heroverdeforten.be

Beeld: Provincie Antwerpen