Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Fietsen langs de Kempense aardbeienroute

In de Antwerpse Kempen fiets je over vlakke (vlakke!) paden, van groenteserre tot aardbeiserre en van akker tot weiland. Een aanrader in de zomer is de aardbeienroute, een tocht van 40 kilometer door Hoogstraten, hét aardbeiencentrum van Vlaanderen. Je fietst er langs velden en serres vol rode vruchten. Uitblazen doe je met een bakje verse aardbeien, gekocht in een fruitautomaat.

Download: De route is gratis downloadbaar, op de toeristische website van de Antwerpse Kempen (klik op fietsroutes)

 

Tip! Als je aardbeien koopt van Veiling Hoogstraten, kan je gemakkelijk achterhalen wie ze heeft geteeld. Geef de code op je plastic bakje in op de website, en je krijgt de teler met naam, leeftijd en hobby’s aan jou voorgesteld. Je kan zelfs een berichtje achterlaten.

 

Nog leuk in de Antwerpse Kempen:

  • Weilandroute: Deze lus loodst je door Wuustwezel, één van de laatste echte plattelandsgemeenten van Vlaanderen. Je fietst door een landschap van uitgestrekte akkers en weilanden, langs historische hoeves, grazende koeien en glanzende serres.
Download: De bijhorende kaart is gratis te downloaden via www.toerismeprovincieantwerpen of via deze link
 
  • Antitankgracht: Liever wat stoerder? Volg de 33 kilometer lange antitankgracht tussen Antwerpen en Ranst. Tijdens WOII moest ze dienst doen als extra verdediging van de stad, nu is ze beschermd als natuurgebied.
Bestel: De Antitankgracht belevingsbox is te bestellen via www.mondikaarten.be, voor 5 euro. Verder lopen er vier wandellussen in de buurt van de Antitankgracht langs het wandelnetwerk Kempense Hoven of Kempense Heide, bijhorende kaarten te bestellen via www.mondikaarten.be, beide voor 8 euro
 
 
fietsenlangsAntitankgracht-.jpg
 
Beeld: Toerisme Provincie Antwerpen. Antitankgracht.
Beeld intro: Mine Dalemans.

 

Meer info: www.antwerpsekempen.be, www.toerismeprovincieantwerpen.be  

Lees nog artikels met volgende tags

Antwerpen, Antwerpse Kempen, wandelen, fietsen, aardbei
Aangemaakt op 17:39 06/05/2013 Laatst aangepast op 08:42 24/05/2013