Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
18 Sep

Dag van de Landbouw

Locatie: heel Vlaanderen

Beeld: Dag van de Landbouw

 

'Het begint bij ons'. De slogan van Dag van de Landbouw slaat de nagel op de kop, want het begint inderdaad allemaal bij de landbouwers. Om de producenten van ons voedsel beter te leren kennen, zetten ze hun deuren open voor het publiek.

Niet allemaal natuurlijk, maar wel 45 uiteenlopende, interessante land- en tuinbouwbedrijven. Het is al de 34e keer dat Boerenbond en Landelijke Gilden de handen in elkaar slaan voor de organisatie van dit evenement. Het doel? Particulieren laten kennismaken met het reilen en zeilen op de boerderij en hen de sfeer op deze bedrijven laten opsnuiven. Of dat nu de geur van schapen, koeien, varkens, rijpe appels of versgedraaid hoeveijs is. De boer geeft je graag tekst en uitleg bij zijn activiteiten en stelt zijn (of haar) bedrijf met veel trots aan je voor. Er is ook heel wat randanimatie voorzien: een maïsdoolhof, een boerenmarkt, spelletjes, ... Verveling is geen optie!

Sommige deelnemende bedrijven onderscheiden zich op een bijzondere  manier van de rest. Zo is Bruyninckx Chiconettes bijvoorbeeld de enige miniwitloofkwekerij in ons land (en wie weet zelfs van de wereld!). Veldverkenners ging er langs om jullie warm te maken voor een bezoekje. Het verslag lees je hier.

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Goed zo! Hier vind je een overzicht van alle deelnemende land- en tuinbouwbedrijven die je zondag maar al te graag ontvangen.