Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Boekentip + wedstrijd: Meer dan sprietjes (Velt)

Een tuin is veel meer dan een gazon. Of kán veel meer zijn dan een gazon. Maar vaak is in heel veel Vlaamse tuinen toch vaak niet veel meer te zien dan gras. Nochtans hoef je geen grote ingrepen te doen om van je tuin een aangename plek te maken waar je kunt tot genieten en tot rust komen. Met het nieuwe tuinboek Meer dan sprietjes leert Velt je hoe je, zonder al te veel energie, een tuin krijgt met leuke schaduwplekjes, knusse leeshoekjes, bloeiende bloemen, fladderende vlinders …

De nadruk van het boek ligt op “kleine ingrepen, groots effect”. Of je nu groene vingers hebt, of totaal niet, auteur Greet Tijskens belooft je dat je met weinig energie je gazontuin kunt omtoveren in een boeiende tuin die heerlijk is om in te vertoeven.

Stap voor stap, met telkens uitleg over soortkeuze, aanleg en beheer, leer je in een tiental hoofdstukken over de verschillende alternatieven voor een saai gazon: zonneborders, een struikengordel, een solitaire boom een kronkelend paadje … Het boek is geschikt voor elk type tuin, groot of klein, en het is ecologisch geïnspireerd voor een milieuvriendelijke tuin. De prachtige foto’s zorgen bovendien meteen voor inspiratie.

Waar kun je eentje kopen?

Het boek Meer dan sprietjes telt 112 pagina’s en kun je kopen via de webshop van Velt. Leden betalen 20 euro; voor niet-leden geldt de boekhandelsprijs van 25 euro.

Win een exemplaar

Veldverkenners kreeg van partner Velt een exemplaar om cadeau te doen via een wedstrijd. Waag je kans, ten laatste op woensdag 3 oktober.
 

Lees nog artikels met volgende tags

tuin, Velt, tuinieren
Aangemaakt op 12:08 18/09/2018 Laatst aangepast op 16:20 23/11/2018