Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
29 Sep
tot
29 Sep

Beleef de Aardappelroute!

Locatie: Tielt

Op zondag 29 september organiseert Colruyt Group samen met de Aardappelhoeve in Tielt de Aardappelroute. Een dag om met het hele gezin naar uit te kijken, want naast een boeiende rondleiding, staan er ook leuke workshops én activiteiten voor de kids op het programma!

Wat kan je verwachten?
 

1. Rondleidingen
Je kan op eigen tempo de Aardappelhoeve komen ontdekken. Van de 2 immense waslijnen tot het gigantische magazijn waar tot wel 230.000 kg aardappelen kunnen worden opgeslagen, je ontdekt het volledige geautomatiseerde traject van de aardappel door de hoeve. Beslist de moeite waard! Deze tocht geeft je een unieke blik achter de schermen! Wist je bijvoorbeeld dat er elke dag minstens 40.000 zakken met aardappelen worden verpakt? Dat is goed voor 35.000.000 kg aardappelen per jaar! Kom de verpakkingsrobot en zoveel meer met je eigen ogen ontdekken tijdens een van de vele rondleidingen.
 

2. Showcooking!
Niets zo leuk als koken met aardappelen! Kijk en proef van de heerlijkste aardappelgerechten tijdens de showcooking-momenten om 11 u, 13 u en 15 u. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Aardappelwafeltjes met zalm
Aardappeltorentjes met Parmezaanse kaas
Rosti van zoete aardappel
Stoemp met groene groente
Kom ook je duimen en vingers aflikken!
 

3. Kids corner
Speel spetterende spelletjes met aardappelen in onze Kids corner.

 

4. Proef van de patatjes en geniet van een gratis drankje!

Meer informatie of inschrijvingen vind je op de website: https://www.colruytgroupacademy.be/nl/beleef-de-aardappelroute