Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

App-tip: hapsnapp, de app die zegt wat je eet

Beeld: kaliber.pr.co

 

Voor wie graag weet wat hij eet en gek is op feiten (trivia!), is er een nieuwe app om te proberen: Hapsnapp – ‘zodat je snapt wat je hapt’. Ja, het is een Nederlandse app ;). Het leuke aan de app is dat hij je vraagt of je al gegeten hebt en wat je dan gegeten hebt, en daar per maaltijd een leuk weetje aan koppelt. Die weetjes zijn bovendien niet uit de lucht gegrepen, maar gebaseerd op de wetenschappelijke kennis van het Nederlandse Wageningen University & Research Centre (WUR).

 

Wetenschappelijke feiten

De app werd in hun opdracht ontwikkeld, en past binnen hun strategie (Wageningen Dialogues) om de dialoog aan te gaan met het brede publiek. Per weetje kan je doorklikken naar uitgebreidere dossiers en artikels op hun website, bijvoorbeeld over melk, voedselverspilling, quinoa, bananen, suiker, enzovoort. De app telt in totaal 250 feiten, dus snel uitgechat zal je niet zijn.

 

Chatten

Hapsnapp is een messaging app die je vragen stelt en antwoorden geeft. Hij stelt je een vraag (met betrekking tot je maaltijd), waarop jij kan antwoorden aan de hand van een keuzemenu, en reageert vervolgens opnieuw op jouw antwoord met commentaar of een volgende vraag. Aan het einde van het gesprek krijg je een feit voorgeschoteld dat betrekking heeft op jouw antwoorden (en dus op wat je gegeten hebt).

Na een week heb je zo heel wat bijgeleerd over de producten die je eet. En die kennis kan jij vervolgens op jouw beurt verspreiden, liefst aan de eettafel.

 

Hapsnapp: de messaging app met weetjes over eten from Kaliber on Vimeo.

 

De app is gratis te installeren via de App Store en Google Play.

 

 

Meer info: www.wageningenur.nl  

Lees nog artikels met volgende tags

tip, app, hapsnapp, Wageningen Universiteit, voeding
Aangemaakt op 14:13 28/09/2015 Laatst aangepast op 21:29 16/10/2015