Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
07 Jul

Agricultura

Locatie: Bilzen

 

Zondag 7 juli 2019 opent in Bilzen voor een dag 'de grootste boerderij van Vlaanderen'. De land- en tuinbouwdagen 'Agricultura' vinden plaats van in de prachtige omgeving van Alden-Biesen.

"Wandelen, proeven, genieten en regelmatig verrast worden in een stijlvol decor waar alle facetten van het platteland belicht worden." Dat decor is het kasteelpark van Alden Biesen, met hoogstamboomgaarden en een Franse én Engelse tuin. Alleen dat park is al een bezoek waard.

Op het programma zoals altijd veel wedstrijden en prijskampen voor paarden, rundvee, schapen, geiten, vogels, alpaca's enzovoort. Ook is er de Nationale Trekwedstrijd voor zware trekpaarden, een tentoontstelling van oude en nieuwe landbouwmachines, een reuze speelhooiberg en animatie voor kinderen, een streekproductenmarkt met lekkers en demonstratie van oude ambachten zoals mandvlechten en pottenbakken. Tot slot zijn er +- 250 standhouders met gereedschappen groot en klein, bloemen, planten, streekproducten, tuinmeubilair, geschenken, klein toebehoren, decoratiematerialen enzovoort. 

Dit alles is te bewonderen tussen 10:00 en 17:00.

 

Prijs: 9 euro voorverkoop, 12 euro aan de kassa, kinderen tot 18 jaar gratis

Adres: Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen

Programma en praktische info: http://www.land-en-tuinbouwdagen.be/evenement/#prijspaard