Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Actief op De Bouwhoeve

Een boerderij is niet meer uitsluitend een plaats waar voedsel wordt geproduceerd. Verschillende land- en tuinbouwers zetten ook graag hun deuren open voor bezoekers, verwerken en verkopen hun eigen producten in een hoevewinkel en/of organiseren leuke teambuilding-activiteiten op het weiland.

De Bouwhoeve in Wortel combineert dit allemaal. Je kan er logeren, in de stallen (melkvee en legkippen) kijken, een huisbereid ijsje eten en een partijtje boerengolf spelen met vrienden of collega’s.

Prijs (boerengolf): 7,5 euro per persoon, 10,5 euro inclusief drankje op de wei en ijsje na het spel

Adres en reserveren: Bouwhoef 2, 2323 Wortel, 03 314 34 20, , www.debouwhoeve.be

 

Leuk in de buurt

  • Landloperskolonies Wortel en Merksplas: Vroeger een opvang- en tewerkstellingsterrein voor zwervers en bedelaars, nu beschermd cultureel erfgoed met fotogenieke dreven, parken, bossen en weilanden. Plan zeker een bezoek aan Bootjesven, een natuurlijk ven te midden van Wortel kolonie, waar je in de zomer watervleermuizen kan spotten. 

 

omgevingsfoto's-Hoogstraten.jpg

 
Beeld: Mine Dalemans. Landeloperskolonie Wortel.
Beeld intro: Mine Dalemans. De Bouwhoeve.

 

  • Wandelnetwerk Kempense Kolonies: 435 kilometer wandelplezier in Baarle, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Rijkevorsel en Turnhout. Behalve de twee landloperskolonies, serveert het wandelnetwerk de mooie valleien van de Mark, karaktervolle dorpjes en het beschermde begijnhof van Hoogstraten.

Prijs: 8 euro

Bestel: De bijhorende kaart is te koop in de infokantoren van Hoogstraten, Merksplas, Baarle, Beerse, Rijkevorsel en Turnhout, of online te bestellen via www.mondikaarten.be

 

HoogmoerheideMerksplas_tris.jpg

 
Beeld: Toerisme Provincie Antwerpen. Wandelnetwerk Kempense Kolonies.

 

Nog actief op de boerderij in Antwerpen

  • Sint-Jozefhoeve: In Balen kan je samen koe-knallen, appels vangen en kippen op stok zetten. Na de weidespelen kan je genieten van een ‘boergondische’ maaltijd in de schuur of je landbouwkennis bijschaven op het KOEkeloerepad.

Adres en reserveren: Belgenlaan 20, 2490 Balen, 0494 70 67 13, , www.sintjozefhoeve.be

 

  • 15-inn: Ook in Olmen kan je terecht voor een originele teambuilding of familiedag. Je krijgt er een demonstratie schapendrijven en mag nadien zelf je herderscapaciteiten uittesten. Wie wil kan er ook logeren.

Adres en reserveren: Gestelseweg 15, 2491 Olmen, 014 82 05 46, , www.15inn.be

 

cherchez-la-femme-mine-tris.jpg

 
Beeld: Mine Dalemans. De kippen op stok, teambuilding Sint-Jozefhoeve.

 

Meer info: www.antwerpsekempen.be
  

Lees nog artikels met volgende tags

boerderijbezoek, boerengolf, teambuilding, Antwerpen, Antwerpse Kempen, ijs
Aangemaakt op 11:25 07/05/2013 Laatst aangepast op 21:39 23/05/2013