Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

5 tips voor een gezonde kerstboom

Nu de Sint opnieuw naar Spanje is vertrokken, is het tijd om een kerstboom in huis te halen. 5 tips om hem langer mooi te houden:

  • Kies voor een boom met gezond uitziende naalden, een lekkere geur en een stevige kluit. Die kluit zorgt ervoor dat de boom langer meegaat én dat hij na kerst opnieuw de grond in kan.
  • Laat je boom geleidelijk aan acclimatiseren, door hem eerst een paar dagen in een koele garage of berging te plaatsen.
  • Geef hem wel onmiddellijk water, een paar liter is voldoende. Daarna geef je hem nog regelmatig water, een halve tot één liter per dag.
  • Een boom naast de haard is gezelligheid troef, maar de hitte is niet goed voor je boom. Daardoor verdampt hij te snel en drogen zijn naalden uit. Plaats hem dus toen niet te dicht bij de verwarming, gloeilampen of een andere warmtebron. Als je vloerverwarming hebt, zet je de boom zelfs best op een krukje.
  • Plaats je boom bovendien niet op een donkere plaats, maar ook niet in direct zonlicht. En niet op een plaats waar het tocht (zoals naast een deur). 
 
Meer info: www.tuinadvies.be, www.tuinieren.nl

Lees nog artikels met volgende tags

boom, kerstboom, spar, tips
Aangemaakt op 16:32 09/12/2013 Laatst aangepast op 11:42 23/12/2016