@livewireStyle
header.home link

Zomertip: zelf yoghurtijsjes maken

Om komend weekend zonder airco fris door te komen, hebben we ijs nodig. Massa’s ijs. Liefst in verschillende smaken en kleuren, eentje voor elke twee uur ;). Zo maak je ze zelf: 3 recepten.
2 juli 2015  – Laatste update 4 april 2020 16:22
Lees meer over:
Beeld: Chiociolla - shutterstock.com

 

Om de zomermaanden fris door te komen, hebben we ijs nodig. Massa’s ijs. Liefst in verschillende smaken en kleuren :-). Hoeve-ijs is natuurlijk altijd een goed idee (klik voor adressen door naar ons artikel ‘Tip: waar naartoe voor hoeve-ijs?’), maar zelf yoghurtijsjes maken is dat ook. Zeker tijdens de zomer, wanneer het aanbod rijp fruit groot is en de kinderen thuis zijn om een handje te helpen. Enkele recepten:
 

Frambozen-yoghurt-ijs

Dit heb je nodig:

  • 300 g frambozen
  • 100 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 600 g volle yoghurt (bijvoorbeeld Griekse)
  • leuke ijsvormpjes (die vind je nu overal)
  • houten stokjes (tenzij je vormpjes al stokjes bevatten)
 

Zo maak je het klaar:

  • Spoel de frambozen onder koud water en pureer de helft met 1 eetlepel poedersuiker fijn. Klop het ei met de rest van de poedersuiker op en roer de yoghurt er voorzichtig door.
     
  • Neem een vierde van het yoghurtmengsel en roer er een derde van de frambozenpuree door. Meng de rest van het yoghurtmengsel met de niet-gepureerde frambozen.
     
  • Giet eerst een laagje yoghurt met hele frambozen in de vormpjes. Zet ze een uur in de diepvries. Haal ze eruit en voeg een laag frambozenpuree en vervolgens een laag yoghurt-frambozenpuree toe. Steek in elk vormpje een houten stokje en zet minstens 6 uur in de diepvries. 
     
Supersnelle variant: yoghurt-schepijs in 1 minuut!
  • Meng 300 g bevroren frambozen (of aardbeien of ander fruit) met 600 g volle yoghurt en 100 g poedersuiker.
  • Meng alles in de blender (of mix fijn met de staafmixer) en klaar ben je. Smakelijk!
 

Bron: Libelle Lekker

 

yoghurtijs-tris_annie's-eats-flickr.png

Beeld: Annie's eats - Flickr

 

 

Aardbeien-yoghurt-ijs met verse munt

Dit heb je nodig:

  • 150 g aardbeien
  • 300 ml volle yoghurt
  • 50 g poedersuiker
  • enkele blaadjes verse munt
  • leuke ijsvormpjes (die vind je nu overal)
  • houten stokjes (tenzij je vormpjes al stokjes bevatten)
 

Zo maak je het klaar:

  • Was de aardbeien, verwijder hun steeltjes en mix ze tot pulp (bijvoorbeeld in een blender). Schep er de yoghurt bij en voeg enkele blaadjes munt toe.
     
  • Voeg ook de poedersuiker toe en mix opnieuw. Proef en voeg indien gewenst wat extra poedersuiker toe.
     
  • Giet het mengsel door een zeef om de vruchtenpitjes te verwijderen, en giet het gezeefde mengsel vervolgens in de vormpjes. Steek in elk vormpje een houten stokje en zet minstens 6 uur in de diepvries. 
 

Bron: Dagelijkse Kost - een.be

 

yoghurt-tris_melissa-b-flickr.png

Beeld: Melissa b. - Flickr

 

 

Blauwe bessen-vanilleyoghurt-ijs

Dit heb je nodig:

  • Vanilleyoghurt
  • 2 kopjes blauwe bessen
  • 1 el honing
  • leuke ijsvormpjes (die vind je nu overal)
  • houten stokjes (tenzij je vormpjes al stokjes bevatten)
 

Zo maak je het klaar:

  • Mix de vanilleyoghurt met de blauwe bessen en de honing.
  • Giet in de vormpjes, steek in elk vormpje een houten stokje en zet minstens 6 uur in de diepvries.
 

Bron: Solo

 

ijsjes-tris_VICUSCHKA-photocase.png

Beeld: VICUSCHKA - photocase.com

 

 

Extra tip: zorg ervoor dat je yoghurt zo weinig mogelijk vocht bevat, om de vorming van ijskristallen tegen te gaan. Laat de yoghurt daarom eerst uitlekken in een theedoek boven de spoelbak. 

Voilà, binnen enkele uren heb je lekkere yoghurtijsjes om je hoofd opnieuw koel te krijgen. Combineer dat met een heerlijk fris voetbadje, en je kan de hitte weer even de baas.

Fijn weekend, Veldverkenners. En smakelijk!

Gerelateerde artikels