Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Zien: asperges telen anno 1945

Moest je het nog niet begrepen hebben: het is nú tijd om asperges te eten. Nog tot 24 juni worden ze dagelijks vers gestoken, gewassen en verpakt. Dat gebeurt nog steeds hoofdzakelijk met de hand, zoals in 1945. Enige verschil is dat de teler en zijn familie toen zelf asperges staken, terwijl het nu meestal seizoensarbeiders zijn. In een nieuwe aflevering van VILT TeeVee vertelt Gérarda over haar lange carrière als aspergeteelster.

"We groeven geulen van 25 cm diep, en daar legden we de plantjes op, met aan beide kanten een beetje grond op de wortels zodat de plant vast zat. Zo ging dat, voet aan voet tot de geul vol zat. Die planten groeiden en groeiden. En dan kwam de aspergeploeg om de bedden plat te strijken. Jongens, dat was schoon om te zien. Dan waren we effenaf gelukkig. En dan maar wachten, op het begin van het seizoen."

 

 

Meer video's van VILT TeeVee kan je bekijken op dit Vimeo-kanaal

Lees nog artikels met volgende tags

Zien, VILT TeeVee, Tijdloos boeren, asperge
Aangemaakt op 11:13 13/05/2016 Laatst aangepast op 11:13 16/06/2016