Meest recent
Duik in het archief
-
Drie voedingsfabrieken in Vlaanderen bekroond als "Factory of the Future”
Drie fabrieken hebben eind vorige week de 'Factory of the Future Awards' uitgereikt gekregen uit handen van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en Waals viceminister-president Willy Borsus (MR). Cargill, Danone en diens do... -
CNH investeert 150 miljoen in productielijn voor maaidorser die 2 ton per minuut oogst
CNH Industrial ontwikkelt en bouwt een nieuw model van maaidorsers op de productiesite in het West-Vlaamse Zedelgem. Het gaat om de CR11 die twee ton graan per minuut kan oogsten. Het bedrijf investeert 150 miljoen euro in een ext... -
Met nieuwe windmolen is Iscal-suikerfabriek energie-autonoom
De suikerfabriek Iscal in Henegouwen heeft donderdag een nieuwe windmolen ingehuldigd. In combinatie met nog andere duurzame energiebronnen is Iscal nu in staat om de volledige stroombehoefte van de fabriek eigenhandig op te wekke... -
Ondernemers willen met oervarkensras alternatief bieden voor buitenlandse charcuterie
Met het Menapische varkensras grijpt de West-Vlaamse varkenshouder Ruben Brabant terug naar de Romeinse tijden. Het oervarken, dat gevoederd wordt met resten uit de humane agrovoedingsindustrie, bereikt in een jaar een slachtrijp... -
Beroering over natuurbeheerplannen: "Geldende procedures werden correct gevolgd"
De geldende procedures werden correct gevolgd en de lokale besturen zijn tijdig op de hoogte gesteld. Dat stelt Natuurpunt in een reactie op de beroering die is ontstaan rond natuurbeheerplan ‘Brongebieden van de Vossel’ in de reg... -
Minder mest gebruikt in stagnerende biogassector
De productie van groene stroom door Vlaamse biogasinstallaties blijft nagenoeg constant ten opzichte van 2021, op 748 GWh elektriciteit. Het aandeel in de totale groene stroomproductie in Vlaanderen neemt af van 8 naar 7 procent.... -
Nederlandse veevoerbedrijven eisen compensatie voor reductie veestapel
Twee Nederlandse veevoederbedrijven hebben een rechtszaak aangespannen tegen de overheid. Zij eisen compensatie voor het krimpen van de veestapel net zoals de boeren ontvangen. “Als de overheid vindt dat men ondernemers moet compe... -
Start bietencampagne Tiense Suikerraffinaderij: "Oorsprong van onze suiker in de kijker zetten"
Tiense Suikerraffinaderij heeft de bietencampagne afgetrapt en hoopt medio januari klaar te zijn. Ondanks de late inzaai rekent het bedrijf op bovengemiddelde volumes. Wel ligt het suikergehalte lager dan normaal. Tegelijk met de... -
Krak in het Vak: Veearts
In de nieuwe rubriek van VILT TeeVee "Krak in het Vak" volgen we elke aflevering een belangrijke schakel in de agrovoedingssector. Deze keer volgen we Marc Goderis. Hij is vakdierenarts rund en zit al 38 jaar in het vak. Benieuwd... -
Helft van de Belgen eet wekelijks minstens vier keer vlees
Vlees blijft een vaste plek op het bord van de Belg behouden want 56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de...