Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Weekendtip: FOODMET, culturele en culinaire parel

Beeld: Abattoir NV

 

Brussel heeft er een nieuwe culturele en culinaire parel bij. Na de nodige jaren plannen en bouwen heeft de nieuwe voedingshal op de terreinen van het slachthuis en de markten van Anderlecht vorig weekend eindelijk zijn deuren geopend. Wie houdt van verse voeding, een multiculturele sfeer en dat alles in een uniek en historisch kader, kan voortaan elke vrijdag, zaterdag en zondag van 07:00 tot 14:00 in FOODMET terecht. Denk Spaanse marktsfeer, maar dan in België. Vakantie in eigen land, hoera!

FOODMET werd opgetrokken naast de prachtige, geklasseerde markthal. De voedingshal is modern, open en ruim genoeg om 45 winkels te herbergen – waarvan 17 beenhouwerijen. Behalve vers vlees, vis, groenten en fruit vind je er olijven, tapenades, kazen, kruiden, brood, traiteursgerechten, enzovoort. Op het dak wordt bovendien een Urban Farm + restaurant aangelegd. Bedoeling is dat je binnenkort op de MET de groenten en fruit die er geteeld worden kan kopen, of meteen kan laten bereiden en proeven in het dakrestaurant. Iets om naar uit te kijken! 

 

foodmet-tris_abattoir.png

Beeld: Abattoir NV

 

Adres: Ropsy Chaudronstraat 24, 1070 Brussel

Meer info: foodmet.brussels  

Lees nog artikels met volgende tags

weekendtip, tip, FOODMET, markt, boerenmarkt
Aangemaakt op 11:15 11/06/2015 Laatst aangepast op 14:59 09/07/2015